tirsdag 1. desember 2015

1. Desember

Endeliig er familien oppe på beina igjen, og i dag gikk hverdagen sin vanlige gang med skole og barnehage. Alenetiden og følelsen av nok timer i døgnet var befriende, det må jeg innrømme. Brått ble det også jul i heimen!


Desembermåned er en magisk måned synes jeg. Det er umulig og ikke la seg bli smittet av barnas glede rundt kalenderåpning, julelys og nisser. Til tross for få timer på øyet i natt, så spratt jeg opp klokken syv med dem, for å ta del i årets første julemorgen. Det var to glade barn som dro ut døren i dag morres, den ene klar for adventsstund på skolen og den andre klar for nissefest i barnehagen. Barna er definitivt med på å gjøre denne høytiden ekstra spesiell. Med dem i hus man jo bare finne fram pynten og sørge for at stemningen kommer på plass :)

Da jeg fant fram juelpynten ble jeg brått veldig i tvil om jeg ønsket en rød eller hvit jul i år. Jeg har masse rød julepynt, men har opplevd de siste par årene at jeg blir så fort lei alt det røde. På denne tiden av året trenger jeg å ha det lyst rundt meg. Jeg har derfor falt på valget om hvit jul i år, og i dag har barna og jeg vært på shopping for å få på plass de siste detaljene - der de fikk velge seg lys og pynt til sine soverom også. Det eneste jeg sliter med å finne er hvit pynt til juletreet. Sølv har jeg nok av, men hvite kuler, englevinger og lignende savner jeg. Kanskje mine kjære lesere har noen tips å komme med? Selvsagt blir det røde innslag både her og der. Barna er jo glad i nisser og det røde som dem forbinder med jul, men hovedsakelig går det i hvitt og sølv, og jeg kjenner at det passer perfekt i år!


Akkurat nå er Nicklas på trening, barna sover selvsagt, leiligheten er vasket og pyntet - og jeg sitter i sofaen og føler meg rimelig tilfreds. Jeg savner et større hjem med flere soverom nå som vi snart er fem stykker, men selve leiligheten er jeg veldig glad i. Vi har bodd her de siste seks årene og leiligheten ser fortsatt ny ut. Standarden er høy og vedlikeholdsbehovet er så og si lik null. Det er ingen tvil om at det er et veldig enkelt hjem å bo i for en familie på fire. For en familie på fem derimot.... Svett, haha! Det handler om at hver person skal få sin plass og privatliv etterhvert som man blir eldre også :)

Vel, jeg runder av for nå. Tipper de fleste leserne mine har forsvunnet inn i Greys-verden. Jeg er nok unntaket der, i og med at jeg er littegrann allergisk for tv-er, haha. Jeg skal derfor bruke alenetiden og stillheten på litt interiørinspirasjon. Det koser jeg meg med :) Vi sees!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Englevinger får du på blomsterbutikken på vågsenteret i ytre :) Tipper du kan finne hvite kuler der også ! :)
Stine

Monica Jensen sa...

Tusen takk for tipset :) Da skal jeg dra dit :)

Carina sa...

Fant mine englevinger med fjær på Søstrene Grene i fjor.

Rebekka sa...

Jeg har selv valgt å kjøpe hvite kuler fra Søgne home, med nydelig tekst på i tillegg. Veldig fine, så de anbefales 👌🏻