søndag 27. desember 2015

Den første snøen med skia på beina

Hei dere. Nyter dere også rolige romjulsdager?


Teo er på hyttetur med pappaen sin. Han skulle egentlig hjem til oss i går, men etter julecup i håndballhallen hadde han så veldig lyst til å bli med pappaen sin opp på deres familiehytte igjen. Jeg kunne ikke si nei. Det hadde i såfall blitt kun av egoistiske grunner, så etter mange suss og klemmer, snudde han omtrent i døra her hjemme og dro avsted videre. Det er litt lavere tempo her når vi kun har ett barn i hus, med litt senere start på dagen og tregere morgentimer. Allikevel måtte vi ut å teste ut akebrettet når snøen endelig glimret med sitt nærvær. Trossalt, snøen har vært etterlengtet for oss alle. Mia var klar. Skikkelig klar. Hun og jeg akte jo inne i stua hele julemorgen. Det viste seg derimot og ikke være like populært ute i snøen, så vi gikk en tur, med akebrettet på slep. Kastet litt snøballer, dynket pappaen i hus litt og fikk den friske lufta som det har vært alt for lite av de siste dagene. La oss håpe snøen er kommet for å bli. Teo har jo også et nytt akebrett han må teste ut, for ikke å snakke om nye ski. Planen er at Mia skal få teste ut ski for aller første gang denne vinteren også. Vi har tatt vare på alle par, størrelser og varianter etter Teo opp gjennom årene!

Er det flere som opplever det samme med nummer to forresten..? At man har litt bedre tid når det kommer til det å prøve ut nye ting? Med Teo var jeg den ivrigste mammaen i gata, når det kom til alt. Litt typisk førstegangsmamma? Allikevel kjenner jeg det litt på samvittigheten, selvom det er av naturlige årsaker i år. Teo sto på slalom for første gang da han nettopp var blitt to år. Da klarte ikke jeg å vente lenger, så vi satte utfor barnebakkene på Hafjelltoppen. Det gikk knallbra! Da hadde han allerede testet ut langrennskiene flere ganger, og snowboard lå under juletreet i fjor, og ble brukt bare noen dager senere. Nå har vi litt bedre tid... Mia nærmer seg jo trossalt tre år, og har enda ikke vært i slalombakkene?! At jeg er høygravid er et naturllig hinder i år, men jeg føler litt på det. Vi må snart gi hun de samme mulighetene broren fikk til å tryne, feile, lære og utforske snøen på litt andre måter enn bare ute i hagen ;) 

Jeg kommer selv fra en familie som har foretrukket å sitte i solveggen med kvikklunsj, fremfor å bevege seg med skia på beina - og sånn er det enda. Heldigvis har pappa alltid vært den som har dratt meg med ut på utallige langrennsturer på Sognsvann og sendt meg nedover bakkene på Hajell og Trysil. Det har gitt meg utrolig mye glede, og jeg ønsker at barna mine skal få de samme erfaringene og gledene som følger med skisporten. Vi har enda (veldig) god tid til å innføre dette, men det hadde vært fint om skia og brettet ble brukt mer enn to ganger per år og gjort til en god vane fra tidlig alder. Første tur hvert år ender nemlig med frustrasjon, tårer og ski som flyr til alle kanter - før jeg kommer med talen om at vi ikke gir opp, øvelse gjør mester, tørker tårene og drar Teo noe ufrivillig opp. De neste turene går knirkefritt, og han storkoser seg, før vinteren brått er over, og det er på´n igjen neste år. Vi drømmer om hytte på fjellet, som vi kan rømme til så ofte anledningen byr seg, og har allerede lagt planer for hvilket år det skal bli en realitet for oss. Det holder ikke å stole på vinteren her på østlandet hvertfall. I mellomtiden får vi benytte oss av mulighetene når de byr seg, og sørge for at skiene/brettet blir brukt ved hver passende anledning - selvom jeg ikke er like delaktig selv denne vinteren. Så må jeg nok bare innse at det er den ivrige mammaen som ser flere fordeler med en 2åring i løypa, framfor 2åringen selv muligens. Alt til sin tid ;)

Hvor gamle var barna deres når de testet bortover-og nedoverski for aller første gang?

2 kommentarer:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Med bare 29 dager til termin, økende antall maserier med nedpress så blir det dårlig med sånt enda i år, men når lille K er ute skal jeg dra lillestoresøster på akebrett mens jeg går tur med vogna. (Ja, da har en illusjon om perfekt fødsel uten komplikasjoner og at formen er grådig bra etter et par uker).

Monica Jensen sa...

Haha, da er vi to :D hvis lillemor vil sitte på akebrettet vel og merke.. :P