onsdag 16. desember 2015

En liten luring


Man hører at det ofte er mer slitsomt å gå gravid den tredje gangen. At det er mer livmoraktivitet, som fører til flere ubehagelige kynnere. At nedpress ikke er uvanlig, og at bebisen kan være en liten luring når det nærmer seg fødsel. Det stemmer i hvertfall i aller høyeste grad hos meg. Med mindre jeg har fortrengt og glemt fra tidligere svangerskap. 

Nå er jeg i 34.svangerskapsuke, og nedpresset er på plass i aller høyeste grad. Hva er innenfor normalen, kan man jo spørre seg selv om. Slik nedpress har jeg opplevd før, men da tett opptil termin. Nå er det såpass ubehagelig at jeg føler meg banket opp til tider. Jeg er konstant øm nederst i magen, og det er like ille uavhengig av om jeg står, sitter eller ligger. Sånt blir det ikke kvalitetssøvn av. Ei heller mye morro. Samtidig har google blitt min bestevenn, og jeg ser at det er sånt veldig mange tredjegangsfødende opplever på et forholdsvis tidlig stadie. Det er også derfor mange tredjegangsfødende dukker opp på føden med bagen pakket og forventer fødsel, men så er det bare kroppen som leker med dem. Vi skal med andre ord få det flott sammen vi, kroppen min og jeg, de neste seks-syv ukene ;) 

Jeg satser på at det vil roe seg så fort julen ringes inn og familien når konstant hvilepuls. Det er i hvertfall det jeg håper. For én ting er sikkert; jeg er dårlig på å begrense meg. Jeg har to barn. Av og til hender det at jeg må ta Mia på armen og gallopere til bilen, mens hun hyler av latter i armene mine. For eksempel. Så som dere forstår er kroppen ellers på lag. Jeg føler meg faktisk ganske sprek til å være gjennom dette for tredje gang, og er nå 8 måneder på vei. Nei, jeg er ikke på spinning fem dager i uken, men det ville jeg trolig ikke vært uansett. Spinning er ganske kjedelig. Hadde det ikke vært for at kroppen satte sine naturlige stopper i form av nedpress og kynnere, hadde jeg vært på topp. Liker jeg å tro. Men det er kanskje ikke meningen å være på topp nå når det går mot slutten?! En ting er sikkert; innspurten av et svangerskap kan være rimelig spennende, og det er en tid som av flere grunner vil bli savnet, til tross for enkelte ubehag.

Mens jeg sitter og tenker over hvordan ting er nå, i forhold til tidligere svangerskap, så klarer jeg ikke helt å forstå hvordan noen kommer seg gjennom dette fem ganger. Syv ganger. Tolv ganger?! Hvis nedpresset øker for hvert svangerskap, må man jo tidvis føle at man drar hele understeller etter seg langs bakken..? Eller? All creds i hvertfall. For min del vil jeg nok si meg ganske fornøyd etter denne tredje gangen :)

Nå skal mor finne hvileposisjon for et par timer, før jeg litt senere skal møte to kollegaer og venninner for et aldri så lite 2016-planmøte. Perfekt arbeidsdag, før ettermiddagen slår til med en mann på julebord og action på hjemmebane. Mormor/mamma kommer for å holde oss med selskap, og det er alltid stas - både for store og små :) 

Lag dere en GOD dag og nyt synet av hvit jul. Det blir visstnok en kortvarig glede sier ryktene, men vi håper på det lengste at kulda er kommet for å bli en stund til. Tvi tvi.

2 kommentarer:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Kjenner meg godt igjen :P Og her har også maseriene begynt så smått, med skikkelige tak i ryggen som jeg må puste meg igjennom. Og da spesielt hvis jeg gjør mye, så jeg har egentlig fått forbud mot julevask, meeen litt hver dag skader jo ikke :P

Anonym sa...

Hvor har du kjøpt den fine genseren? 😄😄😄 håper på svar..Hilsen camilla