onsdag 2. desember 2015

Julemorgen - litt ekstra spesiell

God morgen!


Kakao i koppene, rundstykker på bordet og nok en rolig morgen. Vi skulle vært flinke til å gjøre hver morgen like fin som nå i jula, men dessverre er det ikke sånn. Vi har nok av morgener der vi sover litt for lenge, stresser litt for mye og kaster sammen en kjip matpakke før mann og barn løper ut i bilen og jeg står igjen med kynnere. Hoho! Nå i jula er det liksom litt lettere å komme seg opp for å få ordentlig tid til morgenkosen :)

Barna har åpnet andre pakke i gavekalenderen. Vi falt på det i år, etter en jul med "vanlig" kalender i fjor. Ja, det koster mer penger og er mer krevende å ordne i stand, men gleden er i hvertfall opp til taket på morgenkvisten her hjemme når nissen har lagt igjen gave i sokkene deres. De har begge hver sin julesokk som henger utenfor soveromsdørene. I den ligger det en liten gave hver morgen. Alle gavene fikk jeg kjøpt på åpningssalget til ToysRus i høst, så de var på plass tidlig til en passe grei pris, og det er masse fint dem får. Å bruke penger på tull og tøys gidder jeg ikke, til tross for at det fort kan bli rimeligere da. Annenhver dag får de en liten innpakket sjokolade, og de resterende dagene får de alt fra ting til håret, små brettspill, puslespill, julefilmer, undertøy, småleker, tegnesaker, etc. Ting de enten trenger eller som har stått på ønskelisten en stund. Flere av gavene kan vi også bruke sammen som en familie. Det er altså totalt 24 gaver til sammen i årets kalender, når vi ser bortifra de små kindersjokoladene :)

I dag har jeg ny time hos jordmor, og det er alltid noe jeg ser fram til. Spesielt nå som det nærmer seg termin og jeg merker at mye skjer med kroppen. Kanskje jeg får komme tilbake senere i dag med en ny svangerskapsoppdatering? Jeg skal prøve på det, hvis det er av interesse :)

Lag dere en fin dag, folkens, og takk for at dere titter innom :)

5 kommentarer:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Lykke til hos Jordmor i dag, jeg skal også det, men på sykehuset :)

Monica Jensen sa...

Tusen takk <3 Lykke til du også. Alt bra med deg? <3

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

På kontrollen i dag var han 15% OVER gjennomsnittet og vokser for fort :( Og jeg har så mye vann i kroppen, spesielt bena at det halve kunne vært nok.

Begynner å bli veldig tungt. 33 uker på Fredag. Så har fullt forbud mot frukt, sukker, juice, o.l. frem til julaften :(

Monica Jensen sa...

Oi såpass!! Tenker de å sette deg i gang på nyåret da eventuelt? Har du fått påvist svangerskapsdiabetes? Hvordan ligger du an på symfysemålet? Viser det en stor baby? Skjønner det er tungt <3

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Ikke fått det påvist, men ligger helt i grenseland 7,7 viste siste glukosebelastning og 7,8 er grensen for å ha diagnosen. Men jeg følger med på langtids blodsukker hos legen og den ligger på 5,2 hvor grensen er 6. Så jeg ligger innenfor :/

Så håper jeg er flink nok med kosten så ukene kan ta igjen veksten hans frem til jul, så jeg kan kose meg litt på julaften jeg også :)

Symfysemålet ligger HELT ytterst av normalområdet så det også viser jo at han er stor, men det gjorde det når han lå på normalstreken også, det er den siste mnd han har gjort et byks. Så i forhold til målene på appene så skal han være 2100 ca i morgen, og han er ca 2500 og tilsvarer uke 35 + et eller annet i str.

I tillegg er jeg veldig sliten, men sliter med å sove også er 2,5 åringen gjerne oppe en gang eller 3 om natten, eller står opp før fuglene fiser. Så jeg MÅ bli flinkere til å legge meg tidligere. For slik det er nå har jeg null energi til en evt fødsel, men det kan ha litt med å gjøre at vi har hatt spysyke i hus og da blir jeg hysterisk og vasker alt. I tillegg har han snudd seg til tverrleie, så jeg får harde kynnere så fort jeg beveger meg (han lå i hodeleie tidligere) :P