onsdag 9. desember 2015

Julestemning og sjarmen ved tredje trimester

Jeg har blitt innhentet av tredje trimester, og en energioverdose er ikke noe jeg kan skryte av om dagen. Er det stille fra min kant, vet dere hvorfor. Jeg har dager der jeg kommer meg gjennom med hodet over vann, mens andre dager må jeg kvinne meg opp bare for å hente barna i barnehagen og på skolen. På de dagene føles det ut som beina er tunge som tømmerstokker, og det samme med øyelokkene. Jeg må prioritere tiden min. Vil jeg ha energi på ettermiddagen, må jeg ta hensyn til det på dagtid - og omvendt. Det er i slike perioder jeg setter enda litt mer pris på fleksible arbeidsdager, og mulighet til å jobbe når kropp og sinn sier "GO". Da koser jeg meg med arbeidsoppgavene og bruker tiden min godt :)

Nå har jeg akkurat revet av meg bh-en og satt meg godt til rette i sofaen. Årets pepperkakebaking har blitt gjennomført i ettermiddag med mamma/mormor & co som selskap. Det er vel egentlig ingen av oss som er spesielt fæn av pepperkaker, men å bake dem er en tradisjon og absolutt noe som trigger julestemningen for store og små. Julemusikk, gode samtaler, kaffe eller gløgg i koppen, klementiner, latter og god stemning. Melkaoset på kjøkkenet er ryddet opp, barna er lagt og sovnet på overtid, jeg har mel fra nesetippen og ned til føttene - og ser meg fornøyd med en vellykket ettermiddag/kveld, som resulteterte i et hav med deformerte pepperkakemenn og lange julegriser. Hvordan resultatet blir bryr vi oss fint lite om, her får barna gjøre det på sin måte. 


Det er på kvelder som dette man virkelig får kjenne på stemningen som hører julen med, til tross for grønt gress og plussgrader. Det lukter jul i huset, barna sover søtt, Baby M sparker i magen og livet er rett og slett ganske bra. Sånt må nytes, for vi vet jo alle at livet går opp og ned - og jeg har hatt min del med uværsdager og motgang opp gjennom årene. Det har nok også ført til at jeg setter enda mer pris på dager og perioder som dette. Man vet aldri når livet tar en brå vending, så nyt her og nå, vær takknemlig og vær flink til å vise de rundt deg at du er glad i dem. Det er viktig, og også det julen handler om i mine øyne. 

Nå skal jeg se på kveldens webinar og deretter ta meg en dusj, men jeg prøver å titte innom i morgen med mine tips og erfaringer til barseltiden og ammingen. Jeg er ingen ekspert, så langt derifra, men jeg har tidligere møtt på ammeutfordringer - og takket være dem har jeg blitt flere erfaringer rikere og vet i hvertfall hva som er veldig greit å ha i hus. Så får jeg bare krysse fingrene for at ting går litt lettere denne tredje gangen, når jeg er forberedt på både det ene og det andre :)

Vi sees i morgen. Lag dere en fin kveld!

Ingen kommentarer: