torsdag 3. desember 2015

Kaosmorgen

Fytti katta, for en morgen!


Er det ikke ironisk at dagen etter jeg forteller om harmoniske julemorgener, så forsover vi oss så til de grader, og morgenen blir alt annet enn harmonisk?! 

Jeg sovnet ikke før klokken fire i natt. Eller ble den fem? Sjarmen ved tredje trimester er å bli frarøvet søvn uten forklarlige grunner. Halsbrann hjelper selvsagt ikke på det heller. I tillegg var lillemor en del våken, og jeg hadde en mann som snorket meg inn i øret (han som visstnok aldri snorker). Da klokken ringte i dag morres hørte ikke jeg den, og det gjorde tydeligvis ingen andre i huset heller - før Nicklas spratt ut av senga like før åtte. Da vet man at det blir en god start....

De som derimot alltid har god tid, det er barna. De har så god tid at de skrur på TV, henter iPad og tygger to tygg i minuttet på knekkebrødet sitt. På sånne dager kan jeg ikke skryte av en lang tålmodighet og kakaokopper. For på sånne dager kommer mammamonsteret fram, som ikke har tid til å diskustere om det skal være løst hår, Elsa-flette eller hestehale. Det blir hestehale. Ferdig snakka! På sånne dager har ikke jeg tid til å høre "ååhhh, ja, men jeg skal bare se litt til..." fra 7åringen. Nettbrettet blir snæppet ut av hendene hans og lagt opp på hylla før vi begge vet ordet av det. På sånne dager har ikke jeg tid til å kysse kjæresten ømt i gangen, for alt jeg vil er å dytte han ut av døra. På sånne morgener er det duket for en skikkelig god stemning og en god start på dagen med andre ord!

Tid på morgenen (og i livet generelt for den saks skyld), gir glade barn og foreldre. Heldigvis er det ikke kaos her hver dag. Som regel pleier både vi og barna å ha tid til å våkne før dagen starter for fullt. Det fikk vi ikke til i dag, og for å være ærlig vet jeg ikke om jeg er våken enda?!

Jeg legger meg og prøver å stå opp på riktig bein om et par timer, og så håper jeg humøret til resten av gjengen min stiger når de ankommer jobb, skole og barnehagen. Tvi tvi. Gledelig jul og alt det der!

1 kommentar:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Haha, hørtes ut som vår morgen i dag nesten. Vi var oppe i relativt god tid. Men når ungene skal se barnas super jul og i tillegg skal bruke 1 time på badet etterpå, så blir det litt mammamas.

Heldigvis går største til skolen selv (ca 500 meter) og vi kan levere mellomste på veien ut allikevel :)