søndag 20. desember 2015

Koble ut


Det er ikke bare glansbilder, sukkerspinn og glitter som beskriver livet som høygravid tobarnsmamma kan man si. Den siste uka har jeg vært utrolig sliten. Mia har hanglet, lillefant i magen har vært rolig, jeg har vært bekymret, sovet lite, stresset mye - som igjen førte til at jeg havnet helt på felgen til slutt. Skal jeg være ærlig så har det ikke vært én eneste dag uten tårer.

På fredag skulle egentlig barna fotograferes, men da det ble avlyst ønsket jeg å finne på noe hyggelig med dem. Vi dro derfor på kino for å se Karsten og Petra som feirer jul, for deretter å ta en tur på McD - etter barnas ønske. Teo skulle også til frisøren og få den etterlengtede julesveisen på plass. Etterhvert som nedpresset økte og hvert skritt ble tyngre og tyngre, kjente jeg at energinivået sank drastisk. Da vi satte oss i bilen etter noen timer i Ski kom tårene. Jeg hadde ikke sjans til å holde det igjen. Frustrasjonen og fortvilelsen måtte rett og slett ut i form av disse tårene. Det er aldri en drømmesituasjon å gråte foran barna, men heldigvis har jeg verdens mest forståelsesfulle barn som det er lett å prate med, så etter en samtale både i bilen og her hjemme forsto de. Å vise at man er menneskelig med følelser vi alle sammen kjenner på til tider, skader ikke de små, så lenge de vet hvorfor og forstår at det ikke er deres skyld. Mamma er bare veldig sliten i kroppen sin nå. 

Når kvelden kom gikk det opp for meg at jeg virkelig trenger å koble ut og av. Jeg slettet alle apper på telefonen, med unntak av snapchat (monix87) - og det tror jeg definitivt at jeg har godt av denne helgen. Rett og slett tillate meg selv å være litt mer utilgjengelig, hvis man kan si det sånn. Så dagen i dag (lørdag) har jeg brukt med familien min, mens telefonen har vært glemt og gjemt. Deilig. Når kvelden kom dro kjæresten på julebord, barna skulle sove over hos Svigermor og jeg fikk mulighet til å kose meg hjemme alene med to fine venninner. Og som vi har kost oss! Ost og kjeks, godt i glasset (alkoholfritt såklart på meg), skravling, latter, julemusikk, gaveinnpakking og en god og avslappende stemning. Balsam for sjelen! Jeg trengte denne kvelden!

Kjæresten er enda ikke hjemme fra julebord, men det er vel ikke lenge før han dukker opp. Jeg skal rydde bort det siste etter i kveld og legge meg. Nå skal batteriene lades, før barna kommer hjem i morgen og vi skal pynte juletreet. Det gleder vi oss alle sammen til, og de små har telt ned dager siden første søndag i advent ;) Det er duket for en fredfull og rolig fjerde søndag i advent. Akkurat hva jeg har behov for nå. 

Håper det står fint til med dere som titter innom meg :) Klem fra meg**

1 kommentar:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

Hørtes koselig ut med en venninnekveld :)

Jeg hadde så mye nedpress, kynnere og vondt i bekkenet natt til Lørdag at jeg gråt meg i søvn :( Var nok en kombinasjon av at jeg måtte løpe fra bussen og til sykehuset på Torsdag, og at vi tok julemathandelen, og handlet inn de siste julegavene på fredag som gjorde det.

I dag skulle jeg egentlig lage julekuler med ungene, men pga kynnere/maserier og nedpress ble det sofatjeneste på hun mor :/