onsdag 23. desember 2015

Offisielt høygravid


Det er 40 dager igjen til termin og jeg er offisielt høygravid. Spenningen man har i kroppen de siste ukene er prisløs, og det er akkurat den følelsen jeg vet jeg kommer til å savne i etterkant. Selvom det oppleves som både lange og slitsomme uker, er det noe helt spesielt ved dem. Endelig nærmer ventetiden seg en avslutning. Endelig skal vi snart få se han. Hvem er han? Hvordan begynner det? Vil jeg gå naturlig i fødsel denne gangen eller vil det bli igangsetting denne gangen også? Spørsmålene er mange, men svarene er få. Det eneste vi kan gjøre er å vente - og glede oss :)

Jeg skal ikke komme med en ny oppdatering på svangerskapet nå. Det har ikke forandret seg så mye siden sist. Ingen nye innkjøp er på plass. Siste rest tar vi i Januar. Nå vil vi finne hvilepulsen og bare nyte julen med familien, god mat og alt det koselige som følger med. Ikke minst forventningsfulle barn. Dagen før dagen - dere kan jo bare tenke dere hvor spente de små er nå, etter fire uker med nedtelling :)

Ellers er det jo selvsagt merkbart at vi teller ned til termin også. Kroppen sier ifra på sin måte, og det er tungt og "godt" om hverandre. På nyåret begynner jeg med modningsakupunktur. Jeg er veldig mottakelig for akupunktur, og siden det er det eneste kjerringrådet som faktisk er bevist å fungere både for modning og for å lette selve fødselen, ønsker jeg å benytte meg av det. Per dags dato har jeg 1cm åpning, og det er enda flere uker igjen - men det er ikke unormalt for en tredjegangsfødende. Det er pussig, for det er så mye som er normalt den tredje gangen man går gravid, som ikke er normalt den første og andre gangen. Er det rart man kan bli litt stressa, og er det rart at man kan føle seg litt ekstra tappet for energi? Det er vel kanskje derfor mange omtaler tredje som luringen, fordi kroppen sier ifra så fryktelig tidlig tilsynelatende uten grunn. En ting er sikkert; denne siste tiden kommer godt med for å bli ordentlig fødeklar ;)

Når tror dere han kommer? Termin er 2.februar. Jeg fødte Teo åtte dager over termin (5.november) og Mia kom til verden noen timer over termin (3.april) :)

Ingen kommentarer: