onsdag 30. desember 2015

Romjulsdagene

Jeg titter innom med et lite glimt fra dagens mystory på snapchat. Når verken blogg eller instagram blir prioritert, er det heldigvis lett for meg å oppdatere snapchat, så der er det alltids noen små glimt fra dagen - selv når kaoset herjer rundt meg ;)


Jeg skal ikke være en av flere bloggere (unnskyld, men er det blitt en trend?) som skriver om slitsomme romjulsdager, der de bare teller ned til barnehage og skole igjen, for livet hjemme med barn er aalt for slitsomt. Da mener jeg man har helt feil fokus. Barna trenger ferie i likhet med oss voksne og det gjelder å gjøre det beste ut av det, selv når volumet er opp til taket og kaffen aldri drikkes varm. Jeg er høygravid, sover minimalt og er alene med barna fra morgen til kveld, men med riktig innstilling så går det veldig fint, til tross for få planer og ingen lekekamerater i nærheten. Selvsagt er det ikke som en dag på spa, men det forventer man vel heller ikke? Sosiale medier og "egentid" blir et 100% glemt kapittel. Leker og rot får flyte. Spill blir spilt, bøker blir lest, filmer går på repeat, musikk blir danset til og dukker blir lekt med. Og når kynnerene kommer og jeg trenger en pause, er det faktisk greit å gi litt faen. Barna trenger ikke å bli underholdt dagen lang. De har ikke vondt av å kjede seg eller finne på ting selv. Når jeg har behov for det lener jeg meg godt til rette, lukker øynene for alt som heter rot, lar barna styre med sitt og så rydder jeg/vi opp i kaoset på slutten av dagen. Ferie for store og små. Tempoet er lavt i disse romjulsdager hjemme hos oss! 

Selvsagt kan dagene være krevende, men det bikker gjerne like før leggetid, når jeg lar barna ta kveldsstellet uten oppsyn, og det plutselig er et plaskebasseng på badet med tannkrem overalt. Jepp - null overdrivelse her faktisk. Men da er Nicklas hjemme fra jobb, så da er vi i det minste to mot to, der én kan følge barna i seng, mens den andre rydder opp. Hver for seg er de ganske uskyldige, men sammen kan de finne på en hel del med fantestreker, spesielt tett opptil leggetid - og vi lærer tilsynelatende aldri. Så akkurat nå er jeg litt svett og pumpa for energi, men det skyldes ene og alene ettermiddagen, og ikke det faktum at barna har ferie :) 

Nå har derimot roen senket seg og barna sovnet en god stund før klokken 20 i hver sin seng. Da kan vi lage i stand desserten til morgendagen, lage oss noe god kveldsmat og sette på en film. Helt perfekt! Håper dere også nyter dagene, med eller uten barna hjemme som holder liv i leiren :)

Ingen kommentarer: