onsdag 2. desember 2015

Uke for uke // 31


Termin:
2. februar, og jeg tipper jeg føder i løpet av de første dagene i Februar. Jeg har alltid hatt veldig stabil syklus, og utifra den å dømme føder jeg barna mine tidlig i måneden, tilpasset min syklus. Mia er født den 3. og Teo er født den 5. Logisk, tenker jeg :)

På vei:
I dag er jeg akkurat 31 + 3 på vei, for å være 100% nøyaktig. Tiden går fort, og det er godt!

Kjønn:
Vi venter en guttebass. Jeg er veldig spent på hvem han er, og kan nesten ikke vente med å få han i armene mine. Jeg innbiller meg at gutter sover dårligere enn jenter, men det er kanskje fordi jeg har hatt to barn i hver sin ende av skalaen. Det blir spennende å se hvordan Baby M blir på den fronten ;)

Navn:
Jaaa, det har vært på plass lenge før jeg ble gravid, og jeg gleder meg til å dele det med dere når tiden føles rett :)

Aktivitet innenfra:
Tja - det er som det er. Jeg er ikke bortskjemt med for mange spark, men kjenner at bevegelsene hans har endret seg, noe som tyder på at han begynner å få mindre plass der inne. Er veldig obs på bevegelsene hans.

Babyens leie:
Han ligger med hodet godt plassert ned i bekkenet, og for morroskyld har han ene foten sin oppunder ribbeina mine. I går satt jeg på huk i senga og gynget fram og tilbake i håp om at han skulle "falle ned", og det fungerte overraskende bra. Ikke godt når man føler man har baby i absolutt hele magen!

Innkjøp til babyen:
Det meste er på plass, men ingenting er ordnet i stand. Nesting/bygge rede-behovet er til stedet i aller høyeste grad, og til tider føler jeg meg helt desperat etter å få ordnet i stand alt, men et par ting gjenstår før jeg får begynt på det prosjektet. Så enn så lenge må jeg smøre meg med tålmodighet, og det er noe mange gravide ikke har så mye av på tampen av svangerskapet når man helst vil ha det strøkent og babyklart til enhver tid. 

Utstyr som mangler:
Nå mangler vi kun noen få ting, som babynest, tripptrappstol og bilsete.. Ellers gjenstår stelleprodukter og ting til meg i barseltiden. Smånips man kjøper inn mot slutten :)

Barnerom ferdig:
Nei, han skal sove inne hos oss i begynnelsen, da vi ikke har noe fjerde soverom her vi bor nå. Jeg håper at huset dukker opp snart og at vi etterhvert får flyttet til noe større, men det har jeg håpet på nå i over 1,5 år, så tiden vil vise når det skjer :)

Vektøkning:
Huff - den vektøkningen. Jeg har lagt på meg ca 3 kg bare den siste uka, og sliter med å takle forandringene som skjer med kroppen. Akkurat nå viser vekten +12kg, og jeg føler meg alt annet enn komfortabel med det. Jeg er spent på hva jeg ender på. Å legge på seg så mye så fort er ikke bare bare, til tross for at det er naturlige forklaringer som ligger bak.

Jeg har også fått enorme pupper, så føler meg passe fortung om dagen. Dette er noe Mia(2år) påpeker ca hver dag. Jeg kan jo dele et utdrag fra en samtale vi hadde her om dagen, og slik foregikk den nøyaktig;
"Så store pupper du har, Mamma. Hvorfor det?"
"Fordi det skal komme melk i dem, som babyen skal få når han kommer ut av magen."
"Kua mi, jeg takker deg, deilig melk du gir til meg osv...."
Haha, hun er så kul - for ku, det er akkurat det jeg føler meg som i barseltiden. Og jur, det er definitivt det jeg har nå!

Strekkmerker:
Jeg tror jeg har fått et par stykker, men er usikker på om de er fra tidligere svangerskap eller nå.

Kynnere:
Etter at han la seg i hodeleie har de avtatt noe, og er ikke like konstante når de først kommer, men de dukker fortsatt opp når kroppen forteller meg at jeg må slappe av. Jeg har blitt flinkere til å lytte til kroppen, og det er en stor fordel og omtrent et must nå i tredje trimester. Dette er tiden for å ruge. Ikke stresse.

Matkikk:
Nei, det er ikke mye som frister, men gleder meg vilt til å spise ost, kjeks og spekeskinke så fort bebisen er ute av kroppen min. Det skal vi kose oss med første kveld etter fødsel her hjemme. Mmm!

Plager:
Kynnere, nedpress, bekkensmerter, ryggvondt og halsbrann - plager de fleste får kjenne på i et svangerskap antar jeg. Tenker ikke så mye over det nå i tredje svangerskap, for de er en del av pakka, men jeg har dager der jeg er møkklei. Det er noe annet denne gangen. Jeg har vært gjennom min del med svangerskapsmåneder føler jeg, og gleder meg til å få kroppen min for meg selv igjen. Prøver allikevel å sette pris på den voksende magen og nyte tiden, for visstnok kommer jeg til å savne dette... Det er i hvertfall det "alle" sier til meg ;)

Fødselen:
Det blir en spennende opplevelse. Grusomt vondt, ja - men jeg prøver å kvinne meg opp og tenke positivt. Jeg er glad jeg får oppleve det, og jeg har kommet meg gjennom det to ganger før. Da klarer jeg forhåpentligvis denne runden også. Jeg er dog veldig spent på hvordan det starter, hvor lang tid det vil ta, hvordan jeg mestrer smertene og hvor stor han blir. Det er absolutt et adrenalinkick! Den berømte slimproppen (jeg vet det er et ekkelt ord, grøss) gikk for et par dager siden, så kroppen gjør seg klar, men den gikk flere uker før Mia kom til verden også. Med andre ord; normalt her i gården, og ingen grunn til bekymring!

Tungt:
Jeg kjenner at jeg er i siste trimester, og det føles ut som jeg har baby i hele meg, men tyngre skal det bli..

Søvn:
Jeg bruker tid på å sovne på grunn av halsbrannen, men jeg sover tungt når jeg først sover. Behovet for søvn er mindre dette svangerskapet, i forhold til de to andre svangerskapene, men jeg må bli flinkere til å ta en dupp når jeg kjenner behovet er der - uten dårlig samvittighet. 

Humør:
Nå om dagen er jeg i veldig godt humør, så lenge jeg ikke tenker på alt som må ordnes i stand, haha. Da blir jeg litt stressa, og tårene kan fort komme!

Sykehusbagen:
Nei, den gjøres nok klar over nyttår.

Neste kontroll:
Neste kontroll er allerede om fjorten dager. Det vil bli litt hyppigere kontroller fremover.

Babyens størrelse (ca):
Lengde: 42cm.
Vekt: Gjennomsnittsvekt er fra 1,79 til 1,95kg.
Vi har fått beskjed om at Baby M lå 7% under gjennomsnittet på 3d ultralyd for noen uker siden. Det samme fikk vi beskjed om med Mia, men noen uker senere lå hun plutselig 30% under gjennomsnittet. Jeg tror dog at han blir større enn hun, og tipper han vil ligge helt på normalen; rundt 3,6kg ved termin. Det blir spennende å se!

Ingen kommentarer: