mandag 14. desember 2015

Uke for uke // 33

Jeg liker å oppdatere etter jordmorbesøk, og det skjer gjerne med 2-3 ukersintervaller nå mot slutten av svangerskapet. Foreløpig er det jo ikke de største endringene, men at kroppen begynner å gjøre seg klar er det ingen tvil om, og da er det gøy å dele litt tanker og følelser rundt det etterhvert som tiden går :)


Termin:
2. februar er termin, og jeg er veldig spent på når fødselen starter. I følge syklusen min skal han jo komme tidlig i måneden, i likhet med sine søsken, men man vet aldri. Plutselig overrasker han oss og blir et januarbarn. Tiden vil vise, men jeg innstiller meg på et februarbarn, i og med at jeg aldri har født før termin tidligere.

På vei:
I dag er jeg 33+1 på vei. Tiden går fort, men sakte. Går det an å si det?

Kjønn:
Vi venter en liten gutt, og jeg er så innmari spent på hvordan han er som person :)

Navn:
Jaaa, det har vært på plass lenge før jeg ble gravid, og jeg gleder meg til å dele det med dere når tiden føles rett :)

Aktivitet innenfra:
Det er litt så som så. Han har noen veldig aktive dager, for så og ha noen rolige dager - og sånn går no dagan. Jeg skal innrømme at jeg blir litt stressa på dager der han er veeldig rolig, så derfor har jeg vært inne på sykehuset for å undersøke ståa et par ganger dette svangerskapet. Morkaken ligger foran og tar av for mange spark, så det er helt vesentlig hvordan han ligger i magen, da den tar av for veldig mange av bevegelsene hans.

Babyens leie:
Jordmor påpekte i dag at han lå veeldig langt ned i bekkenet. Jeg har hatt mye nedpress de siste dagene og merker at han tar sats i ribbeina og presser seg ned, så jeg er ikke overrasket. Magen har i tillegg sunket. Det har dog resultert i at senene til livmoren har hovnet opp, noe som kunne visstnok sees godt ved lysken. Jordmor stilte spørsmålstegn til om det ikke var veldig smertefullt, men jeg tror denne kroppen har blitt litt immun mot svangerskapsrelaterte smerter, for jeg har det helt fint enn så lenge og har ikke merket noe nevneverdig til det. Heldigvis :)

Innkjøp til babyen:
Nå har vi det meste på plass, og vi har til og med begynt å ordne i stand til han lille. Stjerne i boka. På nyåret vil vi nok ordne i stand resten, så jeg kan innta rugeposisjon med beina høyt ;)

Utstyr som mangler:
Vi mangler bilsete, tripptrappstol og babynest. Bør vel få ut fingern snart, men vi venter nok til over jul.

Barnerom ferdig:
Nei, her vi bor nå har vi ikke et fjerde soverom, så vi gjør klart til han på soverommet vårt. Det skal bli veldig koselig den dagen vi får innredet et rom til han da :)

Vektøkning:
Jeg har gått opp totalt 12kg, og veier 70kg nå. Her har jeg ligget stabilt noen uker, og det er ikke farlig om det fortsetter sånn. Jeg har sammenlignet helsekortene fra hvert svangerskap, og ser både i forhold til min vekt og symfysemålet at jeg ligger midt på treet dette svangerskapet. Jeg er spent på hvor stor lille krabat er ved termin, siden søsknene hans var 4014 gram og 3174 gram. Et godt sprik kan man si :)

Strekkmerker:
Som dere ser på bildet over så har jeg noen strekkmerker. De er etter svangerskap nummer én, og blitt veldig fremtredende nå som magen har blitt såpass stor og "sprengt". Jeg tror ikke jeg har fått noen nye, i såfall bare noen små.

Kynnere:
Jeg har hatt en rolig og god periode nå, med lite kynnere. De siste dagene har det tatt seg opp mer, nå som nedpresset også er på plass. Sjarmen ved innspurtfasen i svangerskapet ;)

Matkikk:
Ingen matkikk what so ever. Er egentlig svært lite som frister om dagen.. Men akkurat i dag fikk jeg lyst på taco :)

Plager:
Smørbrødlista er lang, men det er plager som er en selvfølge for de aller fleste i tredje trimester. Jeg tenker nok ikke like mye over det denne gangen, men ser heller på det som tegn på at kroppen gjør seg klar. Minus halsbrannen. Den kunne jeg stått over. Det har også blitt et prosjekt å komme seg opp av senga. Fører oftere og oftere til latter fra sidemannen min ;)

Fødselen:
Jeg har gledet meg litt den siste tiden. Faktisk. Det er jo en vanvittig opplevelse. Jeg vet hvordan smertene oppleves i startfasen for meg, og jeg vet også at det ikke smeller til og blir ordentlig vondt før ved 4cm åpning. Slik har det i hvertfall hvert ved begge mine tidligere fødsler. Jeg lå i sengen og tenkte gjennom forrige fødsel, og forberedte meg på hva jeg har i vente. Konkluderte med at jeg ville være fit for fight denne gangen, helt til jeg plutselig husket hvor sykt vondt man får i underlivet når man kjenner bebisen roterer seg lenger og lenger ned for hver rie. Da hadde jeg brått ikke så lyst til å føde allikevel... Men når sant skal sies så er det ingen vei utenom, og det vil nok gå fint denne gangen også. Trikset er å slappe av og bruke pusten flittig.

Tungt:
Jepp, det er tungt og magemusklene mine har virkelig takket for seg den siste uka føler jeg. Nå må jeg ta i fart for å komme meg opp fra sofaen/senga. 

Søvn:
Jeg føler jeg sover i intervaller. Noen timer her og noen timer der. 

Humør:
Humøret er stort sett veldig bra, og jeg føler meg ganske avslappet og rolig om dagen.

Sykehusbagen:
Nei, den gjøres nok klar tettere opptil termin.

Neste kontroll:
Neste kontroll er ikke før på nyåret.

Babyens størrelse (ca):
Lengde: 44cm.
Vekt: Gjennomsnittsvekt er fra 2,18 til 2,35kg.
Tidligere i svangerskapet fikk vi beskjed om at han lå 7% under gjennomsnittet, men skal vi følge symfysemålet så ligger han helt på gjennomsnittet :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvordan er det å ha fibromyalgi og være gravid samtidig?

Monica Jensen sa...

Nå er ikke jeg like plaget som før av fibroen, men akupunktur hjelper meg gjennom de tunge periodene. Før og etter forrige svangerskap var jeg veldig plaget, men opplevde at jeg ble bedre i selve svangerskapet :)