mandag 4. januar 2016

De deilige ferieukene


Det har vært en lang juleferie her i hus. Jeg tror vi kan snakke om bortimot fire ukers ferie. Å kunne velge selv når jeg skal jobbe er noe jeg setter svært høyt. Mens den gjennomsnittelige nordmann har fem uker, hadde jeg i fjor 12 uker ferie. Barna har fått nyte en lang sommerferie og juleferie. I tillegg har jeg vært tilstede i alle skoleferier, uten at det har bydd på logistikkproblemer. Vi har også fått reist på et par ferier utenom fellesferien. Man kan si hva man vil; men å leve innebærer for meg opplevelser med de jeg er glad i og mulighet til å hoppe av det berømte "rottehjulet". Det kan jeg gjøre når jeg har behov for det, og ikke når en sjef sier at det er ok. 

Jeg har snakket med flere i jula som har vært nødt til å jobbe i juleferien. Ferieukene strakk ikke til i år heller, da logistikken i forhold til skoleferiene kræsjet. Både yngre og eldre voksne har lettet frustrasjonen rundt det å føle at de aldri får nok tid til å hente seg inn. Nyte. Vi er heldige her til lands, for vi har flere ferieuker enn folk flest, men jeg forstår dem så inderlig godt. Å leve et liv der man føler man teller ned til neste helg, neste ferie, neste mulighet til å puste ut - det er ingen god følelse, og dessverre alt for mange som opplever hverdagen sånn. 

Er det nå jeg skal si at jeg synes det er deilig å være tilbake på jobb? Det er mandag. Ny uke. Nytt år. Jeg føler meg full av energi, og det er ikke hverdagskost for meg om dagen. Det var ordentlig deilig å sette meg godt til rette ved kjøkkenbordet, med en kopp kaffe og macbooken foran meg. Svare ivrige FIT-kunder på mail, følge opp teamet mitt som er klare for et nytt år, fylle kalenderboken med møter og bare føle at jeg er i gang igjen. Å jobbe gir meg energi, fremfor å stjele!

2016 - vi er så vidt i gang, men jeg kan føle på meg at dette blir et FANTASTISK år. Jeg føler meg mer klar enn noen gang!!

Ingen kommentarer: