tirsdag 12. januar 2016

Den perfekte amme-BH

Å finne en amme-bh som er spilefri, gir god hold, ser fin ut på og er behagelig - det er et større prosjekt enn hva man skulle tro. Jeg har lagt bak meg to svangerskap og to barseltider, uten å finne den optimale bhen som gir meg den støtten jeg trenger. Det er mange alternativer for de med mindre bryster, men er man så heldig at man er utrustet med enorme jur når melka dukker opp, så er det litt verre. De fleste alternativer er da med spiler, og det er det siste man skal bruke som nybakt mamma. Det kan føre til tette melkeganger og det som verre er, så styr for all del unna dette de første par månedene fram til melkemengden har stabilisert seg og brystene ikke lenger føles sprengte ut. Dette engasjerer meg stort, så jeg ville aldri anbefalt noe i forbindelse med amming som jeg ikke står for 100% eller har gode (eventuelt vonde) erfaringer med selv. 

Det er mange behagelige spilefrie bher på markedet, men jeg har til gode å finne en som holder puppene mine der oppe hvor de hører hjemme. De første par ukene bryr man seg ikke like mye, men når du går med sprengte hengejur på fjerde uken, da er det ikke lenger like kult. Dette er ikke perioden der man føler seg freshest akkurat, så da er det flott at det finnes utstyr, klær og tiltak som kan bidra litt positivt på denne fronten. Sånn som for eksempel den perfekte amme-BH.

Jeg har sett flere kjente profiler sverge til ammeproduktene til mammatrend.no. Jeg har vært inne og sett flere ganger, og funnet flere bher jeg ønsket å prøve. Skeptisk som jeg er til bher generelt, sendte jeg dem en mail for å få litt veiledning, og sammen inngikk vi et samarbeid. Et fint prosjekt, tenkte jeg, som aldri før har funnet den rette bhen som dekker mine behov. 

Luminous fra Hotmilk

Dette er en spilefri amme-bh i størrelse 75H. Den har bred rygg, noe som er viktig for den optimale støtte. Den har også mange hemper, så etterhvert som man blir mindre etter svangerskapet kan man justere rygg og støtte etter det. Den ser ut som en spilebh, men er det altså ikke. Den sitter utrolig godt på, holder brystene der hvor de skal være og er samtidig veldig fin og delikat å se på. Ja takk til blonder og hold. Jeg gleder meg til å ta den i bruk, og gi min vurdering av den etter en stund, men så langt er jeg ekstremt positiv. Jeg trodde ikke det fantes spilefrie bher med såpass godt hold og passform. Den sitter innmari fint på!

Forrige barseltid savnet jeg en praktisk sportsbh. Mia og jeg trillet mange turer og var ute på powerwalks støtt og stadig. Jeg ammet på det tidspunktet, så å bruke en vanlig sports-bh var som regel ikke et alternativ. Å kjenne puppene hoppe under genseren mens man går er ikke videre digg. Du vet med sikkerhet at de faller litt lenger ned for hvert skritt du tar - det føles i hvertfall sånn. Mammatrend.no hadde heldigvis flere sportsbher for den ammende, og denne satt som et skudd på meg. God hold, i den grad jeg kan hoppe i disse dager, og med hemper på skuldrene er det lettvint å finne fram brystet når barnet trenger mat. Jeg har perioder der jeg bor i treningstøy og sportsbher, og da er det veldig greit med en slik variant :)


Begge amme-bhene har ekstra stoff som er med på å dekke brystet mens du ammer. Da føler du deg ikke fullt så naken hvis du for eksempel må amme foran svigerfaren din, på kafé eller mens du powerwalker til flyet ditt på Gardermoen. Been there done that. Når bebisen vil ha mat, er det ikke alltid like lett å gjemme seg i en krok hvis situasjonen rundt ikke tillater det ;) 

Håper dette kan være til hjelp/tips for flere kommende eller nybakte mammaer. Ha en fortsatt fin dag!

//sponset

1 kommentar:

May-Lise sa...

Den så skikkelig behagelig ut, og ikke minst et overkommelig utseende! Spent på å lese erfaringene sine etterhvert! 😀