tirsdag 5. januar 2016

Mammahjertet på morgenkvisten

God morgen :)


Nå sitter jeg i senga etter å ha spist litt frokost. Planen er å sove et par timer til, før jeg starter dagen. Som høygravid har jeg sovet døgnet rundt i mine to forrige svangerskap. Det har jeg verken mulighet eller lyst til nå, men gradvis blir nattesøvnen dårligere og dårligere, så jeg må bli flinkere til å flate ut og samle krefter. Da blir jeg også en gladere mamma på ettermiddagene, når jeg har overskudd og ork til å være med på litt av morroa. Det begynner å bli ordentlig tungt nå. Jeg kan ikke si noe annet, men det er heldigvis ikke lenge igjen :)

Dette er første dagen barna er tilbake igjen på skolen og barnehagen etter ferien. Jeg synes det er fryktelig tomt her uten dem. Jeg savner dem faktisk allerede. Det kan nok ha noe med hvordan starten på dagen ble.. Teo og jeg endte opp med å diskutere rett før de skulle dra avgårde, så han forsvant irritert ut døra, mens jeg sto igjen med en klump i magen. En diskusjon som måtte tas, men allikevel er det ingen god følelse å vite at vi ikke får skværet ordentlig opp før jeg henter han senere i dag. Han har nok glemt det allerede, mens hos hu mor sitter det igjen litt lenger ;) I tillegg så var det visstnok ei lita jente som gråt når pappaen måtte reise fra barnehagen i dag, etter flere uker hjemme. Sånt river i mammahjertet. Da skal det bli ekstra godt å hente dem begge to etterpå, og gjøre ettermiddagen forhåpentligvis ekstra fin. Vi skal i bursdag til lille tremenningen til ungene, så jeg tipper det blir en hyggelig ettermiddag for oss alle. Familieselskaper er alltid stas!

Ellers er planen å pakke den berømte fødebagen i dag. Det tenkte jeg selvsagt å lage et lite innlegg om, for jeg har erfart etter to tidligere runder hva det er godt å ha med på føden/barsel og hva som er bortkastet (vi er nok veldig forskjellige der, men allikevel..). Nå skal det sies at det har vært ganske bortkastet å pakke den i god tid tidligere, da jeg har blitt satt i gang begge gangene, men jeg øyner et lite håp om at det vil starte naturlig denne tredje og siste gangen. Det er i hvertfall det jeg så inderlig håper på! Med Teo ble jeg satt i gang syv dager på overtid, og med Mia gikk vannet, men riene uteble. Jeg er veldig spent på hvordan det vil bli nå!

Nei, nå får jeg krype under dyna så jeg rekker å sove litt. Det blir som sagt ikke mange timene med søvn på natten, så å sove på dagtid når jeg kan er faktisk et must i disse dager. Lag dere en fin dag, så sees vi senere :)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Med de to andre pakket jeg fødebagen i god tid, men de ble født 3 dager på overtid (satt i gang pga svangerskapsforgiftning) og to dager før. Med nummer tre ble jeg veldig sløv med alt; leste ikke de uke for uke-tekstene, ordnet nesten ingenting før fødsel (ikke noe stress med utstyr -- vi hadde jo alt fra før av), så fødebagen var egentlig ikke helt med i tankene. Før jeg satt hjemme og tenkte at jeg ikke helt husket hva meg hadde tatt med tidligere utenom klær og kamera. Så jeg pakket bagen sånn delvis den dagen, og på natten gikk vannet. Det var nesten to uker før terminen, så jeg var mildt sagt overrasket :)

Lykke til!

Monica Jensen sa...

Godt å høre at det KAN starte naturlig og før termin med tredjemann, selvom det ikke har vært sånn tidligere. Bør vel pakke fødebagen snart jeg også :) Tusen takk <3