onsdag 13. januar 2016

Modningsrier


De siste dagene og ukene av et svangerskap kan på mange måter føles ut som år. Jeg var mer enn lei på denne tiden i de to tidligere svangerskapene også, men nå er det smerter som er en stor medvirkende årsak til at jeg er både utslitt og frustrert på kveldstid. Dette er tredje kvelden jeg får kjenne på de berømte modningsriene. Det har jeg aldri opplevd før, men nå er også jeg en heldig vinner av dem. De er ikke sterke nok til at jeg setter spørsmålstegn til om de kan være fødselsrier, men de varer i såpass mange timer hver kveld at de sliter meg helt ut. De hindrer meg fra å fungere normalt, og fra middagstid til ungene er lagt går jeg rundt her på pur viljestyrke og ingenting annet. Å legge seg ned i sofaen da er utrolig deilig, men smertene forsvinner ikke før jeg forsvinner inn i drømmeland totalt utslitt noen timer senere.

Svangerskapet har på mange måter gått fort, for jeg har hatt nok å henge fingrene mine i, men det har også vært det tyngste av tre. Det er lov å være lei nå, er det ikke? Aller helst vil jeg låse meg inn i min egen lille boble og bli der fram til fødselen er vel overstått, han er på utsiden av magen og livets neste kapittel kan begynne. Jeg er ikke naiv - jeg også forstår at livet med tre barn kan bli hektisk på mange måter, men da er i hvertfall jeg meg selv og litt bedre rustet for å takle hverdagens utfordringer i forhold til hva jeg er nå. Jeg savner å bevege på meg, leke, ake og generelt være meg uten en kropp som stopper meg så til de grader hele tiden. Akkurat nå, mens jeg sitter her med modningsrier på tredje kvelden, føler jeg meg som en fange i min egen kropp. Jeg føler meg desperat. Jeg begynner å frykte at jeg skal gå sånn i flere uker til...

Har du opplevd modningsrier? I hvor lang tidsperiode varte dem før fødselen startet?

7 kommentarer:

karoline sa...

Jeg hadde modningsrier ganske akkurat i 2 uker för födsel! 😅 Masse lykke til!

Monica Jensen sa...

Oh shit pomfritt! 2 er heldigvis bedre enn 3 eller 4 :P Jeg får krysse fingrene for at det snart blir fødsel. Takk :)

Martine haave sa...

Jeg hadde det 1 uke før fødsel uten å vite da at det var det 🙈

karoline sa...

Kanskje modningstiden går litt fortere tredje gangen enn förste. Vi krysser fingrene for det! ;)

Anonym sa...

Hadde modningsrier i 3 uker før en flott fødsel på 8 timer fra jeg kjente det var rier til han var ute så modningsrier er kjempeflott! Da blir det en flott fødsel 😄

Monica Jensen sa...

Håper du har rett :) forrige fødsel varte i fire timer fra første vonde rie, så spent på hvordan det vil bli nå. Håper bare ikke jeg er helt utslitt før det begynner :)

May Lise sa...

Har gått snart er par uker med MYE modningstegn, ble og innlagt på et tidspunkt med mye Riseng de trodde prinsessa ville komme, også forkortet livmortapp på kun 1 cm. Men hun er der inne enda, håper hun holder seg der til vi tipper uke 37 😀
Men det er sååå slitsomt og gå rundt å ha det slik - jeg tenker bare enten så kommer du eller så lar du vær, haha! Håper det ikke blir verre enn nå vertfall, førstegangs her så har lite og sammenligne med.