lørdag 2. januar 2016

Til BabyM // Lekegrinden

Har du brukt lekegrind med dine små?


Med Teo tok jeg i bruk lekegrind da han plutselig var over alle hauger, i en alder av 6-7 måneder. Han var veldig tidlig ute motorisk, og trodde nok i relativt ung alder at han var en superhelt. Det endte med mye knall og fall, i og med at alt skulle klatres på og utforskes. For at jeg skulle føle meg trygg på at han overlevde uten å bli fulgt med haukeblikk til enhver tid, var det en god avlastning med lekegrinden i ny og ned. Der lekte han og koste seg, mens jeg for eksempel fikk tatt meg en kjapp dusj eller spist frokost. Ja, det aller første året som mamma var hektisk, besto av lite søvn, men også så sårt etterlengtet etter godt over ett år med prøving. Da lånte jeg en lekegrind på 1x1meter, og jeg følte den tok opp hele den lille stua vår i gamle leiligheten. Den var praktisk, men alt annet enn et lekkert interiørinnslag. Siden har jeg vært litt allergisk mot lekegrinder generelt.


Med Mia var aldri lekegrind et tema. Behovet var der rett og slett ikke. Hun har alltid vært en rolig og forsiktig jente, og hadde i tillegg en storebror som tok hensyn og påtok seg oppgaven med stort alvor. På dagtid, som natt, sov hun i vuggen/moseskurven, før den etterhvert ble erstattet med sprinkelsengen. Når hun ble såpass stor at hun ville utforske verden hadde vi en stor og trygg stue hun kunne utfolde seg i, og jeg hadde nok blitt et par erfaringer rikere, som førte til at jeg kunne spise frokost, dusje og jobbe uten å være redd for at hun ikke skulle være trygg og godt ivaretatt på lekegulvet. 


Nå har vi diskutert behovet rundt en lekegrind litt frem og tilbake. Ikke nødvendigvis for lek i litt eldre alder, men rett og slett for å ha en praktisk og trygg soveplass på dagtid. Med to eldre barn løpende rundt, der den yngste er under tre år, er det jo greit å kunne snu ryggen til uten at vuggen velter eller at moseskurven flyr veggimellom. Man vet jo aldri... Så denne gangen kjøpte jeg lekegrinden jeg egentlig ønsket da Teo var liten. En liten og nett lekegrind fra Babyshop, i størrelsen 80x80cm. Siden den hvertfall i startfasen er ment som et sovested, ønsket jeg et lunt babyteppe i behagelige farger. Valget falt på Felix leketeppe, bestilt på nettet, med kanter. Det er akkurat noe slikt jeg så for meg og jeg føler at en liten nyfødt skatt ligger litt skjermet i lekegrinden. Siste finish vi venter på er et nydelig babynest, som blir laget i disse dager. Sammen med det fine hjemmestrikkede teppet vi fikk av Julie, blir det nok et godt sovested på dagtid. Vuggen/moseskurven, som ble flittig brukt det første halve året med Mia, står nå på soverommet og skal hovedsakelig bli brukt på natten :)


Nå begynner det og synes her hjemme at en bebis er ventet i løpet av den neste måneden, og vi gleder oss bare mer og mer!

1 kommentar:

Baby In My Mind sa...

Veldig fint sted for babyen!
Hvordan er Felixteppet i tykkelse? Ser ut som dere har en madrass under? Blir det hardt med bare Felixteppe og babynest:-)