tirsdag 5. januar 2016

Til BabyM // Moseskurven

Da vi ventet Mia kjøpte vi denne vakre moseskurven. Jeg ønsket en vugge som var lun og enkel å flytte rundt. Valget var enkelt. Praktisk viste den seg også å være når vi skulle sove borte. Kurven ble tatt med, og Mia fikk sove på sitt faste sted, med kjente lukter. Helt perfekt til både dagtid og natt. Hun sov som en engel i denne vuggen fra første natt hjemme, og var en av de bebisene som likte å sove alene - i stedet for mellom mamma og pappa. Uvant, for Teo var stikk motsatt på det området, men veldig behagelig. Jeg har aldri sovet godt med barn i senga.


Nå har vi ordnet den i stand for tredjemann i søskenflokken. Om han blir like glad i den som storesøsteren gjenstår å se, men jeg håper den blir godt brukt også denne gangen. Når barna er hjemme på dagtid er lekegrinden det optimale sovested i stua, men ellers vil nok moseskurven bli brukt. Ja, blir han like glad i den som søsteren sin kan det jo være kurven flyttes over i lekegrinden også. Jeg ser nemlig eventuelle utfordringer rundt selve vuggen og to barn, der den minste på 2-3 år garantert vil hjelpe til med alt - også når mamma snur ryggen til. Hun er lik meg der. Jeg påtok meg rollen som ekstramamma for min seks år yngre søster. Vips så var jenta våken og slengt over skulderen min når mamma snudde ryggen til ;)


Alle innkjøp er gjort. Nettshopping er genialt, spesielt nå i innspurten da energien er laber og jeg ikke orker å løpe rundt på senteret. Vi venter på at det skal dukke opp i posten, og så er vi mer eller mindre klare for familieforøkelse. Ikke at vi har så mye vi skulle sagt på akkurat den fronten. Bebisen kommer som regel ikke når mor setter seg ned og sier; "nå kan du komme, nå er det fødeklart her!" Jeg har i hvertfall ikke opplevd det før, og gud vet hvor mange ganger det var fødeklart de siste tre ukene før termin med begge barna... Enkelte sier jeg må nyte tiden. Tro meg, jeg prøver, men det fungerer dårlig når søvnen er fraværende, bekkenet verker, nedpresset omtrent kan få meg i knestående og med kynnere som tar pusten fra meg. Nå gleder jeg meg bare til å føle meg oppegående igjen. Som meg selv igjen. Ja, barseltiden kan være utfordrende nok den. Jeg har opplevd to tøffe, men ulike barseltider. Allikevel begynner vi å føle oss rustet for en ny epoke i livet som trebarnsforeldre, men de gleder og utfordringer som følger med :) I mellomtiden koser jeg meg i det minste med å ordne i stand til BabyM. Vaske de små søte klærne, re vuggen, gjøre i stand vognen og forberede både meg selv og barna på at snart er vi plutselig fem. Om det vil skje neste uke eller om en måned gjenstår å se. Det er en spennende tid vi har foran oss, det er det ingen tvil om. Det kiler faktisk i magen når jeg tenker på det :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til med siste innspurt!
Syns også at siste svangerskap med nr 3 var tungt! Men plutselig er han her:) og så får vi håpe at dere er like heldige å få en liten soveprins som vi har og at fødselen er over på et blunk! Her gikk det på 1 t og 23 min fra første rie til han var utenfor magen, i tillegg var han stjernekikker! Og det vet du jo alt om;) men nå har vi jo begge hatt 2 som har banet vei før, så dette vil gå bra:) masse lykke til!!
Syns ikke det er lenge siden vi var på okt 08 altså og at Teo og Vilde var nyfødt! Skremmende at tida går så fort:/

Hanne

Klin-kokos Anita sa...

Når har du termin? Jeg kjenner allerede alt slitet og orket kommer snikende innpå meg når jeg leser om det du beskriver om å være gravid med tredjemann. AKK så lei jeg var! Ønsker deg lykke til!

Monica Jensen sa...

Tusen takk, Hanne <3

Ja, mulig jeg har glemt fra tidligere svangerskap, men er hellig overbevist om at det er mer slitsomt nå :P Gleder meg til å holde han i armene mine. Det er jo det største man kan oppleve! <3

Oi, så raskt det gikk. Hvor lenge varte dine tidligere fødsler? Ja, stjernekikkere kan jeg alt om. Har født to :D

Nei, tiden går helt sinnsykt fort. Så jeg får prøve å nyte her og nå. En dag kommer jeg til å savne denne ventetiden :)

Klem

Monica Jensen sa...

Jeg har termin 2.februar :) Ja, det er rimelig slitsomt til tider. Tusen takk <3

Anonym sa...

Med Vilde så startet riene kl 6 på morran og hun var født kl 19.59 på kvelden. 5,5 time aktiv fødsel. Med Sigve startet riene også kl 6 på morran, han var født kl 14.50 samme dag, 5 timer aktiv fødsel. skal nevnes at det tok 40 min fra 5 cm til sigve ble født så det gikk unna på slutten med nr 2 også:)
Alltid like spennende med fødselshistorier, gleder meg til å lese din! :) livet som 3 barnsmor er i vært fall fantastisk, så du har mye å glede deg til! <3

Hanne