lørdag 9. januar 2016

Uke for uke // straks 37

Nå går jeg snart inn i terminområdet, og det er på tide med en ny oppdatering på svangerskapet. Det er over en måned siden forrige oppdatering. Tiden flyr og står stille om hverandre. Nå er derimot ting på plass her hjemme. Leiligheten er mer eller mindre fødeklar. Jeg leide en container på sparket her om dagen, og vi fikk tømt alt av gamle ting og tull som bare tok opp plass. Ryddige skap og rom gir ro i sjelen for en høygravid dame, haha. Vi er spente, og jeg både gruer og gleder meg. Spent på fødsel. Spent på barna sine vegne. Spent på hvordan rollen som trebarnsforeldre vil bli. Wææ! Det hele føles så innmari uvirkelig, men snart er han altså her :)


Termin:
2. februar

På vei:
I morgen er jeg 37 uker på vei. Tenk det, innenfor terminområdet!

Kjønn:
Gutt nummer to i søskenflokken. Spent på hvordan han er, og håper han passer godt inn blant resten av gjengen :)

Navn:
Det var klart lenge før jeg ble gravid, og når han er født gleder jeg meg til å dele det med dere.

Aktivitet innenfra:
Heldigvis har jeg kjent mer aktivitet den siste tiden, og nå gjør det tidvis vondt. Det føles ut som han er en sterk gutt med lange bein.

Babyens leie:
Han ligger langt ned i bekkenet mitt, med hodet festet. En gledelig overraskelse for en tredjegangsfødende. Det er nemlig ingen selvfølge at hodet fester seg, da :)

Innkjøp til babyen:
Nå har vi alt vi trenger, det siste er bestilt online. Enkelt og greit. Det hadde jeg ikke trodd for noen uker siden når jeg plutselig svettet oppover, haha. 

Utstyr som mangler:
Alt er bestilt, og snart i hus.

Barnerom ferdig:
Nei, her har vi tre soverom, så han skal sove inne hos oss frem til vi får kjøpt et større hus. Har vært på husjakt i over 1,5 år nå, men det er jo lov å håpe at vinden blåser vår vei snart når det gjelder boligmarkedet. Ikke lett når man bor på en liten plass.

Vektøkning:
Jeg ligger fortsatt på +12kilo. Hvertfall i følge svangerskapspapirene ;) Der har jeg ligget i flere uker nå. Tror dog vekten varierer veeldig ut ifra hva jeg spiser, vann i kroppen, etc. Den går i hvertfall opp og ned som en jojo.

Strekkmerker:
Jeg fikk noen små strekkmerker i svangerskapet med Teo. Når jeg ventet Mia fikk jeg ingen. På julaften spiste jeg så mye fet mat at det dukket opp et par nye. De er heldigvis ikke veldig store, selvom jeg ble skremt der og da.

Kynnere:
Nå er nedpresset så kraftig og hyppig og bevegelsene så sterke, at jeg omtrent ikke kjenner forskjell fra dem og kynnere. Har dog en del mensmurringer, og endte faktisk opp på føden en natt på grunn av smertene. Det er jo med brennende murringer de to andre fødslene har startet, før riene brakte løs på 4cm åpning. Der fikk jeg vite at jeg hadde 2cm åpning, men det kan jeg jo gå med i flere uker. Når jeg snakker om åpning er det selve livmorhalsen, som er "oppi der" som skal åpne seg. Bare så det er avklart ;)

Matkikk:
Æsj, matlysten har kicket inn, og alt med sukker og salt ønskes velkommen inn i mitt gap. De to tingene jeg trenger minst. Prøver å begrense meg og spise sunt, men selv med en mann i hus som spiser 100% etter boka nå, er det lett å la fristelsen ta overhånd i perioder. Not good.

Plager:
Ja, lista er lang og jeg er møkklei alle vondter, ubehag og plager. Brått er jeg veeldig gravid og veldig full i magen. Selvom han ligger langt ned i bekkenet er magen høyere enn i de to andre svangerskapene, noe som blant annet resulterer i masse halsbrann.

Fødselen:
Jeg har litt blandede tanker rundt det. Ene øyeblikket gleder jeg meg til å oppleve det igjen, og neste øyeblikk får jeg småpanikk. Spesielt pressefasen skremmer meg, og den har skremt meg under begge fødslene. Forstår bare ikke hvordan jeg skal klare det igjen.

Tungt:
Ja, det er tungt. Magen føles veldig i veien. Spesielt når jeg holder på med barna. Gleder meg til å bli litt lettere i kroppen og mer fleksibel. Nå føler jeg meg stor som en flodhest, og er langt ifra komfortabel med meg selv.

Søvn:
Det blir ikke voldsomt mye søvn, med mindre jeg prioriterer/får muligheten på dagtid. Jeg sover dårlig på natten, våkner ofte, får kynnere og murringer - mens på formiddagen sover jeg som en engel. I jula ble det med andre ord ikke mye kvalitetssøvn ;)

Humør:
Humøret er stort sett bra om dagen. Jeg føler jeg har fått en spesiell ro. Det eneste jeg trenger for å holde humøret på plass, er nok hvile. Ellers føler jeg meg ekstremt familiekjær, og kan ikke få nok av mannen og barna mine.

Sykehusbagen:
Den hadde jeg tenkt til å ordne i stand her om dagen, men har ikke fått somlet meg til det enda. Får vel pakke den snart.

Neste kontroll:
Neste kontroll er om fjorten dager.

Babyens størrelse (ca):
Lengde: 46cm.
Vekt: Gjennomsnittsvekt ca 3kg.
Jeg er veldig spent på hvor liten/stor denne karen er. Teo var 4014gram og Mia var 3174gram. Han er nok en mellomting, men hvor på skalaen blir spennende å se :)

Ingen kommentarer: