mandag 13. februar 2017

Du prioriterer


Hvis man er litt oppmerksom når man er pålogget på sosiale medier, så ser man raskt at mange har et problem med tiden. Mange føler de drukner i gjøremål, oppgaver og forventninger - og mange legger det fram som om dem er alene om å ha det slik. Det er liksom aldri nok timer i døgnet. Da kan jeg i hvertfall trøste med at vi er flere. Med voksenlivet følger det med mye jobb, ansvar og arbeidsoppgaver som aldri tar slutt, men man trenger ikke nødvendigvis føle at man drukner i dem for det. Innstillingen og et realistisk syn på hverdagen er viktig.

Hei, jeg heter Monica og er trebarnsmamma. Jeg har klesvask opp til taket, jeg har hybelkaniner i krokene etter én dag uten støvsugeren, jeg har barn som ikke vil sove om kvelden, og jeg har alltid husarbeid som venter på meg. Alltid. Til tross for at jeg en av dem som er over middels opptatt av å ha det rent og ryddig rundt meg. Vet dere hva? Det samme har naboen. Det samme har venninnene mine. Det samme har helt sikkert DU. Dette er en del av voksenlivet, og ingen av oss ville vel strengt talt vært foruten, eller hva? Vi har jo trossalt valgt å leve livet vårt slik.

Så over til denne tiden. De 24 timene vi alle sammen har i døgnet. Visste dere at de fleste av oss er til sammen tre timer på telefonen i løpet av dagen? 180 ganger i snitt tar vi opp telefonen og ser på den i løpet av dagen. Hva du velger å gjøre på din telefon er helt opp til deg, men jeg har tatt et bevisst valg om å få noe positivt ut av tiden jeg bruker på min telefon. Jeg bruker denne tiden til jobb, til å nå mine mål, til å skape en gullkant på tilværelsen og til å oppnå den friheten jeg nå har i min hverdag, slik at jeg har mer tid som vi alle søker. Jeg er ikke lenger fanget av tidsklemma, men jeg har alltid noe å gjøre - fordi jeg velger det slik og trives med det. Poenget er at vi alle har i teorien tre timer hver dag som vi kan bruke på hva vi vil. Som vi kan bruke på å bygge opp en karriere ved siden av livet ellers. Som vi kan bruke på å trene eller tilbringe med barna. Som vi kan bruke i sofaen med strikketøyet eller for eksempel til meditering. Så neste gang du klager over tiden; tenk over hva du faktisk bruker den på, og tenk samtidig på hva du kan gjøre for å frigjøre mer tid i ditt liv på sikt? For en ting er sikkert; føler du at du har lite tid , så vil du fortsatt føle det sånn om fem år, med mindre du gjør noen bevisste endringer :)

Lag deg en fin mandag. Jeg starter uka med trening, fordi det er viktig for meg!

2 kommentarer:

Marthe sa...

Det er så sant!!! Selv har jeg slettet meg fra facebook og Instagram - og savner det ikke!! Dessverre må jeg tilbake, for å få med informasjon fra barnas aktiviteter - da det dessverre er krav om Facebook. Hater det, og nyter de neste to månedene i barselpermisjon, før jeg måå tilbake på sosiale medier 🙈

Monica Jensen sa...

Hehe, jeg bruker utelukkende facebook til å følge opp kollegaene mine. Ikke til noe annet, så heldigvis føler jeg ikke at jeg kaster bort tiden min der ved å scrolle opp og ned i ren nysgjerrighet :) Men ja, sosiale medier tar mye tid, spesielt hvis man ikke bruker det til noe fornuftig :D