søndag 26. februar 2017

Fra en ferie til en annen

Nå kan vi snart begynne å telle dager til vi reiser til Dubai. Hvordan vi skal bo vet vi ikke enda. Vi har jo fått en reise for to personer. Noe som inkluderer flyreisen, hotellrom på luksushotellet The Westin og et visakort som er fylt opp med lommepenger for hele reisen. Vi har bestemt oss for å ta med barna på denne opplevelsen, og den ekstra kostnaden faller selvsagt på oss. Nå skal det sies at Forever dekket flybillettene til nesten hele familien vår på fem personer, men utgiftene på et eventuelt ekstra hotellrom må vi dekke. Vi er ikke en A4-familie når det gjelder reiser. Vi er fem personer, mens det optimale er å være totalt fire personer. Det ser vi nå som vi har sett på reise til Thailand, og vi ser det også nå som vi ser nærmere på reisen til Dubai. Vi kan være totalt fire personer på ett rom, men siden vi er fem må vi kanskje booke et ekstra rom. Vi venter på svar angående våre muligheter, og om Max egentlig regnes som en femte person siden han er 1 år og vil sove i babyseng. Et ekstra rom på et slikt hotell koster selvsagt en del, men må man så må man. Forever er opptatt av å finne løsninger, og det amerikanske kontoret hjelper oss masse her, så jeg regner med det vil løse seg på en veldig grei måte :)


Jeg er en kontrollfreak som liker å ha full oversikt over reisetider, hvor, når, hvordan - ja, alt. Jeg er med andre ord ikke den typen som kunne reist til et nytt land og tatt overnattingen på sparket. Jeg må ha kontroll. Når noen andre fikser alt for meg, så føler jeg meg litt hodeløs, haha. Nå nærmer avreisedatoen seg, og jeg vet enda ikke hvordan vi ender opp med å bo. Jeg vet ikke engang hva det vil koste oss. Jeg bare vet at det enten blir i den prisklassen eller den. Jeg har med andre ord ingen kontroll foreløpig. Det eneste jeg vet er at det ordner seg. Det gjør det jo alltid. Jeg kjenner allikevel at kontrollfreaken i meg stresser - til tross for at dette er et enormt luksusproblem. Jeg vet!


Vi kan se fram imot åtte døgn i Dubai. En dag i Atlantis, en yacht-tur, global rally og skikkelig ferie. Det blir en annerledes reise når vi tar med barna selvfølgelig. Ikke de sene kveldene, masse kjærestetid og sosiale middager med kollegaer - slik vi egentlig kanskje hadde trengt. Allikevel sier mammahjertet at det riktige er å ha med barna. Max er litt for liten til at jeg klarer å være så lenge borte fra han uansett. Heldigvis er det flere kollegaer som også reiser med barn, så vi får alliere oss med dem. På grunn av bryllupet blir dette årets familieferie, før vi reiser til Thailand i desember/nyttår, så nå teller barna ned uker og dager - og jeg kjenner at jeg begynner å glede meg noe innmari jeg også! Global rally er en enorm opplevelse. I fjor fikk jeg ikke deltatt, men sendte i stedet Nicklas til Sør-Afrika, så nå skal det bli utrolig godt å få deltatt selv. Jeg har jo trossalt jobbet hardt for å få denne turen og luksusen som hører med :)

Har du noen hotte Dubai-tips som passer for en familie på fem? :)

1 kommentar:

Ragnhild sa...

Det passer muligens ikke for alle fem, men noe som er ganske kult å gjøre i Dubai er å være med på ørkensafari. Google ørkensafari eller dune bashing dubai. Rallykjøring på sanddynene er dritmoro! Også er det veldig fint ute i ørkenen, særlig på ettermiddagen/kvelden. Flott solnedgang og de fleste som selger ørkensafari inkluderer bespisning og underholdning i en leir i ørkenen. Hos noen kan man også ri på kameler, kjøre firehjuling eller stå på sandbrett.

Dere må også besøke Madinat Jumeirah som er et arabiskinspirert område som er bygget ved seilet og bølgen. Alt er fint der - spesielt på kvelden - men anbefaler en tur med abraene som kjører på elvene inne på området, da får man sett litt mer.

Dubai Marina er også fint, også her: spesielt på kvelden. I det samme området ligger The Walk som er en delvis gågate i JBR mellom marinaen og stranden. Området langs stranden, The Beach, er også verdt å få med seg. Mange spisesteder, aktiviteter og mye liv.

Ellers er det vannpark både på Atlantis og ved seilet/bølgen (Wild Wadi) som sikkert ungene synes er gøy.

Men: veldig greit å beregne nok tid til hotellhagen og stranden nedenfor hotellet også for det er så fine hotellhager at det er synd å bo der uten å få nok tid til benytte seg av det.

Mange vil til At the Top (som ikke er på toppen) på Burj Khalifa, men egentlig gir det en vel så grei opplevelse å ta heisen til toppen i et av de mange skyskraperhotellene. Det er mer enn god nok utsikt fra 40. etasje og oppover. Da slipper man køer og mas som følger med på Burj Khalifa.

Mht. hotellrom og fem personer: du har sikkert allerede sjekket det, men det kan være billigere å gjøre om til familierom eller juniorsuite i stedet for ekstra rom. Hotellrom i Dubai er generelt veldig store så mest sannsynlig er det fint plass til en barneseng på vanlig rom også.

God tur!