mandag 20. februar 2017

Make it simple

For fjerde året på rad har jeg vært så heldig å få delta på et helt spesielt kurs. Et kurs som har forandret mye for meg og gjort mye for min business. Jeg har lært utrolig mye av Jan Ruhe. Hvor enkelt alt kan gjøres blant annet. Dette har jeg videreført til mange av mine kollegaer, og mottoet mitt har med tiden blitt "make it simple". Med en dose humor og en dæsj selvironi, så kan man ha det utrolig gøy mens man bygger opp et solid og stabilt foretak. 


Jan Ruhe startet sin karriere innenfor network marketing som en nyskilt trebarnsmor med stor gjeld. Her kunne hun bygge opp en karriere samtidig som hun var hjemmeværende med barna. Kort fortalt så ble hun den mestselgende forhandleren innenfor network marketing noensinne, med et team som til sammen tjente inn over en halv milliard dollar. Hun har jobbet med legendariske profiler som Jim Rohn og Tony Robbins. En naturlig overgang for Jan ble selvsagt å lære opp andre, og siden har hun blant annet coachet alle toppforhandlerene i Forever Living. I dag er også begge hennes døtre forhandlere for Forever Living, med en hot karriere foran seg. 

Nok en utrolig lærerik helg har jeg lagt bak meg. En helg der man får ta del i galskapen og morroa som Jan Ruhe skaper. Det kan se ut som uskyldig morro, men det er faktisk mye mentalt arbeid som ligger bak. Det skal hjelpe oss til å forberede oss på veien vår videre. Der vi gradvis må utfordre vår komfortsone og utvikle oss personlig. Masse energi, musikk og bevegelser. En emosjonell berg-og-dalbane. En helt spesiell helg!


Jan har blitt en viktig mentor i mitt liv, som jeg alltid gleder meg til å se igjen. Trolig vil jeg ikke se hun igjen på norsk jord, men i skandinaviske eller europeiske sammenhenger vil jeg garantert det. Hun har delt tips på hvordan jeg kan jobbe smart, en del om team og fellesskap, hvor ulike vi kan være og hvordan vi kan løfte fram det beste i hverandre. Man vil alltid møte de som ikke ønsker en stor karriere, de som ikke gjør det som må til eller de som lar frykt og usikkerhet stoppe dem. Dette kan man ikke gjøre så mye med, men man kan være en god læremester for de som virkelig våger og vil lykkes. 

Du kan si hva du vil om network marketing, men bransjen er fremtidsrettet. Det gir deg en fleksibel arbeidsdag, hvor du kan velge om du skal jobbe hjemmefra, ute hos kunder, eller rett og slett ta deg fri for å tilbringe dagen med de som betyr aller mest for deg. Dette gir deg en frihet du aldri ville fått hos en arbeidsgiver, og du er heller ikke avhengig av en. Jeg ville aldri byttet bort den friheten jeg har mot noe, og jeg har bare jobbet med dette i 3 år. Tenk på hvor jeg kan være om 5 år? Eller hvor du kan være om 5 år?


Nå er jeg på Hafjell med familien. Barna har vinterferie og de neste dagene skal tilbringes i dette vinterparadiset. Har jeg ferie? Nei, jeg har valgt en livsstil der ferie faktisk føles overflødig, og det er utrolig godt og befriende :)

Ingen kommentarer: