torsdag 16. mars 2017

Det er ikke farlig å ha vondt

Det er ikke farlig å ha vondt, men når smertene tar over kroppen og du føler dem lammer deg, da kommer også frykten for at smertene skal være varige. Når frykten kommer så er det akkurat som om smertene dobler seg. Det er ikke godt å være redd. For noen dager siden så var jeg redd. Det er jeg heldigvis ikke nå lenger. Nå vet jeg at smertene jeg har er muskulære, og jeg vet at dem er forbigående. Jeg merker en liten fremgang for hver dag som går. Jeg står kanskje ikke på treningsstudio med vektstanga på skuldrene med det første, men jeg er oppe og nikker igjen - og det er det viktigste. 


Jeg har i flere år sverget til akupunktur. Jeg har prøvd ut min andel med behandlinger, og kastet bort tusenvis av kroner på både det ene og det andre. Etterhvert har jeg funnet ut at min kropp responderer utrolig godt på akupunktur. Jeg har hatt kjempestort utbytte av det i svangerskap, før fødsler, under fødsler, som smertelindrende, i forhold til stress, etc. Jeg har en fast dame jeg går til. Magnhild på Kolbotn. Hun er helt fantastisk. Der finner jeg roen. Der forlater jeg alltid bygget som en "ny" person. Der føler jeg meg trygg!

I dag fikk jeg ikke tak i hun, så derfor prøvde jeg ut et nytt sted. Jeg har hørt så masse bra om denne klinikken (hvis man kan kalle det det?). Mange drar hit for å lære mer om akupunktur. Jeg dro dit med forventninger om en fin behandling, men ble så tatt på sengen av hele atmosfæren og stemningen. Dette var virkelig en unik opplevelse. Jeg kommer fortsatt til å reise til Magnhild for fremtidige behandlinger, men Neijing skolen var noe for seg selv. Den varme, koselige damen som møtte meg følte jeg kunne lese tankene mine, og jeg merket at hun fanget opp energien min. Hun spurte om jeg var redd - og det stemmer. Jeg er ikke lenger redd for smertene, men jeg har vel fått en påminnelse på at jeg ikke er udødelig. Eller enda verre; at de som betyr mest for meg ikke er det. Kroppen er igjennom en prosess, og da er det godt med litt hjelp på veien for å finne tilbake til go´følelsen igjen. Jeg er veldig åpen for det alternative, og her fikk jeg virkelig kjenne på den følelsen og stemningen. Kanskje akkurat hva jeg trengte nå. Jeg er spent på å se hvordan kroppen reagerer på behandlingen. Jeg håper det gjorde meg godt. Kanskje i såfall aller mest psykisk. Personlig liker jeg dog litt mer direkte behandling på de vonde punktene i kroppen, og dem er det mange av nå. Det er ingenting som er bedre enn å kjenne muskelknuten løsne totalt etter ett lite nålestikk. Effektivt og utrolig virkningsfullt.

Nå skal jeg ta meg en varm dusj. Det lukter røkelse av hele meg, haha. Deretter roper senga. Det er utrolig godt å hvile nakken etter noen timer oppreist. Den trenger fortsatt en del avlastning kjenner jeg - og jeg er glad jeg har mulighet til å lytte litt til den. 

God natt :)

Ingen kommentarer: