lørdag 18. mars 2017

From good to great

For å være ærlig var jeg veldig spent på hvordan denne dagen ville bli. Da jeg våknet i dag hadde jeg hatt hodepine i godt over tolv timer og verken heat lotion eller smertestillende tok knekken på den. Hodepinen ble ikke akkurat bedre ved at jeg brukte kvelden i går til å bysse en 1 åring som var alt annet enn fornøyd med livet. Han sovnet like over klokken 2 i natt, og klokken 6 satt han i senga og blomstret. Hvor er det disse barna henter energien sin fra?! Klokka syv la jeg meg igjen, og fikk sove to og en halv time. Da skulle Nicklas og Teo videre på håndballtrening. Hodet var fortsatt ikke på lag med meg, men det følger ikke akkurat med en pauseknapp når det gjelder morsrollen, selvom det hadde vært himla deilig i ny og ned. Så da var det bare å gjøre det beste ut av det - og etterhvert som timene gikk så løsnet hodepinen, og dagen gikk fra noe slitsom til knallbra. Desidert den beste dagen jeg har hatt den siste uka :)

Når gutta kom tilbake fra håndballtrening hentet vi fram sykler, pakket med oss knekkebrød og kom oss ut i det nydelige vårværet. Frisk luft og solskinn er medisin i seg selv. Vi gikk opp til barnehagen til Mia, og der løp ungene rundt og lekte, husket, klatret og fikk brukt opp litt energi, mens minstemann sov i vognen sin. På hjemveien gikk vi innom matbutikken slik at de fikk den etterlengtede første vår-isen.


Hagen bærer preg av en lang og våt vinter, så mens sola varmet benyttet vi anledningen til å rydde litt i hagen, rake løv og koste plattingen. Jeg fikk også begynt den årlige intense jakten på edderkopper. Nå gleder jeg meg til mange gode kaffekopper i morgensola fremover. Vi håper vi får malt huset i år, og i såfall vil det bli ekstra hyggelig utenfor hos oss. Vi har så mange planer for huset og hagen, og jeg klør i fingrene etter å gjøre alt med én gang. Typisk meg. Samtidig koster alt penger, så her gjelder det å smøre seg med tålmodighet og ta én ting av gangen. Bytte tak og male hus er vel første prioritet, men jeg (les: prosjektlederen) vil også skifte garasjeportene til elektriske, bytte inngangsdøren, rive plattingen utenfor og støpe ny, bytte gelender på terrassene til glass, legge belegningsstein på hele gårdsplassen og ikke minst få masse belysning på gårdsplassen som lyser opp området. Det blir fint til slutt si ;)

Huset er rengjort, middagen er spist, barna er badet - og nå tenkte jeg å rømme huset. Gå meg en tur med musikk på ørene. Det er min form for trening nå om dagen. Snakk om terapi. Man skal ikke undervurdere en tur alene i frisk luft. Lag dere en fin lørdagskveld :) 

Ingen kommentarer: