onsdag 3. mai 2017

En dag i mitt liv


Kaffen står nytraktet og varm på nattbordet mitt. Ved siden av meg ligger Max og titter på telefonen min. Minutter senere kommer Mia tassende opp trappen. Hun er familiens dovendyr, og er som regel alltid den som sover lengst i hverdagen. Hun legger seg ved siden av Max og vil se på telefonen sammen med han. Han gjemmer telefonen, dytter hun bort og lager rare lyder mens han gir hun et bestemt blikk. Skal si 1åringen vår plutselig har fått egne meninger og vet hvordan han ønsker å ha ting. Mia tar det alltid med et smil - han er jo så liten, så han skjønner jo ingenting, sier hun. Jeg slenger meg på den unnskyldningen og sier meg enig. Det kommer jeg til å gjøre så lenge det er mulig. For med en gang hun forstår at han vet nøyaktig hva han driver med, så begynner det; blomstringen av søskenkjærligheten på godt og vondt :)

Vi går i stua, skrur på tv-en og setter på youtube på apple-tv. Vi starter nesten hver dag med musikk. Det gjør noe med humøret til store og små. Nå om dagen er en regle med ulike barnesanger den store hiten. Barna danser med og koser seg glugg. Jeg lager i stand frokost, drikker resten av kaffen min og finner fram klær. Barna bruker gjerne lang tid på frokosten. Max, som er morgenfuglen i hus, har ofte spist grøt med pappaen sin før han drar på jobb, så han sitter som regel og kaster brødbitene over bordet og smiler fra øre til øre. Det er vanskeligere å være streng med nummer tre. Alt går jo i faser, og det blir som regel folk ut av de barna man ikke har tatt alle kampene med også. 

Når de har spist går vi på badet for å ta morgenvasken og få på klær. Som regel skjer alt dette med et smil, men noen dager så endrer humøret seg brått, og det skjedde i dag. Plutselig sto Max i bro fordi han ikke ville få genseren over hodet, og Mia løp ut av badet og la seg under teppet på sofaen. Fortvilet over noe jeg ikke kunne skjønne hva var. Heldigvis fikk jeg raskt reddet situasjonen, og når barna sto med skoene på og ventet nede i gangen, rakk jeg å løpe på vaskerommet for å dra på meg noen klær og videre på badet for å pusse tennene mine. De foreldrene som kjenner meg best i barnehagen må jo være de som leverer ca samtidig som meg. Det er som regel et veldig slitent ansikt som leverer, og et litt mer opplagt ansikt som henter ;)

Jeg prøver å levere ca 09:30. Da er vi hjemme igjen like før 10. Perfekt timet med Max sin dupp. Han får en flaske melk og så legger jeg han i sengen og sier sov godt. Han sovner uten problem og sover som regel i 2 timer. I løpet av disse to timene får jeg ryddet opp etter morgenen, redd senger og tatt klesvasken, tatt meg en kjapp dusj og jobbet. Når han våkner to timer senere er det lunsj, og så er vi enten hjemme, triller tur, gjør ærender eller holder på i hagen - det hender også at vi besøker venner. Klokken 15 henter vi Mia i barnehagen, 15:30 kommer Teo hjem fra SFO (de dagene han ikke går direkte hjem etter skolen) og ettermiddagen er i gang. Nicklas er som regel hjemme rundt 16:30 og da står middag for tur, lek i hagen nå som varmen har kommet, kveldsstell og legging av tre barn - sistnevnte kan ta en god stund her i huset. 4 åringen vår er et hardbarka B-menneske, slik som sin mor, og er ikke alltid enig i at hun skal legge seg når vi ønsker det. 

Når barna er lagt så går jeg enten kveldstur, jobber, gjør husarbeid eller prøver å hvile rumpa mi i sofaen et par timer før leggetid. Dagene er lange og de er ganske hektiske for tiden, men de er fleksible - og det elsker jeg virkelig. Til høsten vil jo også timeplanen min se annerledes ut, fordi jeg da kan jobbe når barna er i barnehagen og på skolen. Det frigjør tid ellers i døgnet. Samtidig synes jeg det går overraskende greit å kombinere tilværelsen som hjemmeværende mamma med karriere, til tross for at jeg ikke får gjort så mye jobbrelatert som jeg ønsker. Jeg får gjort akkurat det jeg må og skal, men når man elsker jobben sin så vil man gjøre det lille ekstra også. Heldigvis har jeg mange mange år fremfor meg, der jeg vil ha tid og mulighet til å gjøre det lille ekstra, så jeg føler absolutt jeg prioriterer riktig nå :)

Hvordan ser en vanlig hverdag ut hos deg?

Ingen kommentarer: