mandag 31. juli 2017

I innspurten til bryllupet

Nå kjenner jeg at det nærmer seg bryllup på hele kroppen! Det er under tre uker igjen til den store dagen vår. Tenk, dagen vi har planlagt og sett fram i mot så lenge nærmer seg med store skritt. Jeg kjenner at sommerfuglene vokser i magen for hver dag som går. Det aller meste er i boks, og jeg er foreløpig en rolig brud, men visse ting gjenstår så klart og vi har nok å henge fingrene i de neste ukene. Den største dagen i vårt liv (med unntak av fødselsdagene til barna) står for tur, og derfor vil jeg også tillate meg selv å fokusere på bryllupet den kommende tiden. Nyte siste del av planleggingsfasen med god samvittighet. Dette er jo en helt spesiell tid i livet vårt som vi aldri vil få tilbake ❤


Det er lenge siden jeg har oppdatert dere, så jeg tenkte jeg kunne dele litt bryllupssnadder, selvom detaljene vil deles først når bryllupet er vel overstått :)

Brudekjolen: I dag var jeg på Kristins Brudesalong på Frogner i Oslo og hadde siste fitting på kjolen. Snittet på kjolen har blitt sydd om, og jeg var sååå spent når jeg reiste innover til byen i dag. Ville den bli slik jeg forestilte meg? Ville jeg føle meg ordentlig fin i den? Det er jo ganske vesentlig. Er det én dag i livet man har lyst til å føle seg mer enn fin så er det på bryllupsdagen. Og vet dere hva? Den var helt perfekt for meg! Det står "Monica" skrevet på hele brudekjolen min. Den skal hentes neste uke, og nå som den er på plass og jeg vet akkurat hvordan den vil se ut, kjenner jeg at skuldrene ble et par hakk lavere. Bruden er klar! I samme slengen ønsker jeg å skryte av Kristins Brudesalong for verdens beste service og en ekstra takk til Sandra, skredderen, som bare er helt rå!

Gifteringer: Ringene var i hus for et par måneder siden. Vi bestemte oss for dem allerede i vinter, men bestilte dem først nå på for-sommeren. I begge ringene er det inngravert M ❤ N. Jeg gleder meg sånn til å vise dere dem!

Trykksaker, blomster og kaker: Meny, bordkort, blomsterdekorasjoner, kaker - alt er det kontroll på! Bryllupsplanleggeren på Støtvig hotell tar kommunikasjonen med bakeriet. Invitasjoner, bordkort og menyer har vi bestilt fra en person jeg kom i kontakt med via Instagram. Helt i vår stil, og alt er så gjennomført og flott. Hun er også rimeligere enn flere av de "kjente" trykkselskapene jeg vet flere bruker når de bestiller til sine bryllup. Når det gjelder blomster så bruker vi en lokal blomsterdekoratør, og der tror jeg virkelig vi har vært superheldige. Først og fremst så er prisen helt upåklagelig, og for det andre så reiser hun rundt og pynter både kirken og festlokalene på dagen vår, og ikke minst møter opp på døren med både brudebukett og knapphullsblomster. Jeg skal lage en liste over hvem vi har bestilt hva fra senere, slik at flere kommende bruder også kan gjøre noen gode, litt rimeligere kupp :)  Takket være disse fine menneskene og gode prisene holder vi oss under budsjett, og det kan man ikke klage på, for alt koster brått veldig mye når det kommer til bryllup.

Hår-og makeup: Hår-og makeup skal to flinke damer ordne for meg på bryllupsdagen. Lillesøsteren min er utdannet makeupartist, og hun er så utrolig dyktig. Det sier jeg ikke bare fordi hun er lillesøsteren min altså, men hun kan virkelig sakene sine. Hun sminker på en så delikat og fin måte, og jeg føler meg i så trygge hender hos henne. Utrolig glad for at hun ville ta på seg det store oppdraget med å sminke meg! Jeg har også en frisør som reiser ut til Støtvig for anledningen. Hun skal fikse håret til både Mia og meg. Det er en av mine to faste frisører fra Adam&Eva i Ski :)

Så hva gjenstår i innspurten?

Bordkart: Bordplassering viste seg å være vanskeligere enn vi først trodde, haha. Vi skal ha runde bord, og vi ønsket å blande gjestene litt. Alle får selvsagt sitte sammen med partneren sin, men vi vil at gjestene skal bli kjent med hverandre og ikke bare sitte med de dem allerede kjenner fra før av. Jeg tror og håper vi har funnet veldig gode løsninger på dette. I går ble bordkart bestilt fra nettet, etter å ha tilbrakt flere kvelder med dette i fanget de siste månedene. Forsåvidt en oppgave som bare er kos, til tross for at det også er vanskelig. Vi får krysse fingrene for at bordkartet kommer tidsnok i posten ;)

Kirkeprogram: Nå må vi virkelig få opp farten og få dette gjort! Da vi hadde møte med presten i Juni pratet han om at det var lurt å få dette trykket opp og klart i forkant av ferien, men hey - nå er vi i august og dette er ikke gjort. Vi hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bestille kirkeprogram, men jeg aner ikke hvor jeg skal begynne eller hvordan jeg skal få laget det, haha. Jeg er jo ikke akkurat spesielt kreativ når det gjelder slike ting!

Brudevalsen: Sangen bestemte vi oss for for mange måneder siden. En utradisjonell brudevals-sang, men helt helt perfekt for oss ❤ Vi har ikke tatt dansetimer, og vi bare kløner det til når vi prøver oss på vals, så dette kommer uten tvil til å bli kveldens humoristiske innslag. Nå skal det sies at vi ikke har lagt spesielt mye energi ned i det, for er det én ting Nicklas får angst av så er det denne dansen. Vi får øve oss litt fremover, og så får det bli som det blir, men vi ender nok ikke opp med å danse vals, haha. Kline derimot - det er vi gode på, og det er som regel det vi har endt opp med å gjøre hver gang jeg har dratt Nicklas opp på "dansegulvet" i stua. Da får han lissom fokuset bort fra selve dansingen ;)

Taler: Min tale er skrevet ned, og fremover må jeg lese gjennom den og øve slik at jeg føler meg tryggere på hva jeg skal si. Frøkna som overhodet ikke skulle holde tale, har skrevet talen og bestemt meg for å holde den. Jeg kommer garantert til å skjelve i stemmen og helt hundre prosent sikkert gråte, men etter mange runder med meg selv så fant jeg ut at jeg ønsket å si noen ord jeg også. Det skjer dog ikke uten et lass med nerver!

I tillegg til dette så gjenstår selvsagt flere ting, men det er ikke alt jeg ønsker å røpe nå i forkant av bryllupet. Barnas antrekk må komme hundre prosent på plass blant annet. Det har virkelig vært en utfordring. Enda vet jeg ikke om antrekket til Max er i orden, men dere får krysse fingrene med oss. Det er nemlig på vei i posten as we speak. At det skulle være så vanskelig å finne passende antrekk til gutta hadde jeg aldri trodd!

Tenk at dagen nærmer seg. Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg gleder meg sånn og er så innmari spent!❤

2 kommentarer:

Greta sa...

Ååååååå, jeg har sommerfugler sammen med deg <3
16 august i år er det 3 år siden Arild og jeg giftet oss, en stor dag jeg aldri kommer til å glemme <3
Jeg håper dere kommer fint i mål med de siste små/store tingene dere har igjen :) Det ordner seg helt sikkert :)
Masse lykke til og kos dere masse masse med forberedelsene :)
Klem :)

Monica Jensen sa...

Tusen tusen takk kjære Greta <3 <3 :)