fredag 11. august 2017

Helgen før helgen - hva med barna?


Nå er det bryllup om en knapp uke, og nå i kveld har vi plutselig barnevakt. Vi tenker nemlig det er greit med en liten øvelse før neste helg. Når man gifter seg etter man er blitt foreldre, så dukker det opp noen utfordringer som omhandler barna. Faktisk tror jeg at alle mine tanker og bekymringer omhandler barna. Hvor skal man gjøre av dem? Hvem skal ta vare på dem? Jeg er en skikkelig hønemor, så dette er nok spørsmål jeg har brukt ekstra mye energi på. Jeg er livredd for at de skal føle seg i veien eller oversett på noen som helst måte. Samtidig så er vi omringet av familie og venner som elsker dem denne dagen, så jeg kan aldri i verden se for meg at dette blir et problem, til tross for at jeg som er mammaen deres ikke er like tilgjengelig. 

Når vi begynte å tenke på barnevakt, så fant vi jo raskt ut at de selvsagte barnevaktene er jo i bryllupet. Slik er det jo for alle. Hvem skal man spørre da? Jeg er så streng der, og klarer rett og slett ikke la en person som ikke kjenner dem passe dem. Heldigvis har vi den perfekte løsning, og han sa JA. Det er vi så vanvittig takknemlige for! Han omgåes dem ukentlig, barna digger han, er trygge på han og kjenner han godt - det er pappaen til Teo! Han er en av mine beste kamerater og en veldig viktig person i livet mitt. I tillegg bor han rett nedi gata. Vi kan faktisk se ned på huset hans hvis vi prøver hardt nok. Det finnes jo ikke en mer perfekt barnevakt :)

Han er ganske lugn til det hele. Han skal hente dem når vi setter oss til bords og kjøre hjem til oss. Her skal han overnatte med dem. Han er jo dog ikke vant til å legge tre barn, og uansett hvordan man vender og vrir på det så er det mer hektisk enn å legge ett barn. I tillegg er jo ikke Mia og Max vant til at Eirik er sjefen i huset og legger dem for kvelden. Jeg kan også se for meg at det kan være litt ekstra følelser innabords i vår lille 4 åring akkurat denne dagen. Hun har nemlig gledet seg til bryllupet i evigheter. Pluss at seperasjonsangsten har slått inn for fullt hos Max. Så som en ekstra liten trygghet så spurte jeg Eirik om han ville "øve" i forkant av bryllupet, og da foreslo han at han kunne være her og legge dem i kveld, mens vi dro på kino eller noe i den duren. Da blir det ikke heelt nytt for dem neste helg når de plutselig skal tilbringe nærmere et døgn sammen :)

Hvordan løste dere dette på bryllupsdagen deres? Jeg vet at mange har barna der fram til deres leggetid og vel så det, men vi konkluderte raskt med at det ikke var rette løsningen for oss. Vi har tre barn i ganske ulik alder, som legger seg på ulike tidspunkter, så når vi setter oss til bords nærmer det seg Max sin leggetid med store skritt. Det er ingen andre barn i bryllupet, så jeg kan se for meg at middagen hadde blitt både lang og kjedelig for dem. I tillegg er vi klare for en voksenfest med lave skuldre. Vi føler ikke barna har noe der å gjøre da. Alkohol og barn hører ikke sammen! Vi har allikevel lagt planer slik at barna skal føle seg inkludert i feiringen og få tid til å ha det litt gøy og nyte begivenheten de også. Jeg tenkte å skrive et eget innlegg om akkurat det :) 

Nå skal barna leveres i barnehagen og jeg skal videre til frisøren for en hel-renovering før den store dagen vår, haha. Lag deg en fin dag!

4 kommentarer:

Marie sa...

Hei.

Jeg vil bare si at løsningen høres strålende ut. Det å ta de med hjem før middagen er veldig smart. Da slipper du å plutselig ha en 4 åring som hvisker deg i øret mens taler til deg pågår.

Ellers så er det utrolig koselig å lese at pappan til Teo tar alle, for et samarbeid. Dere kan jo tenke at det er det naturligste i verden, og om man skulle ønske det for alle, men det er jo ikke sånn dessverre!!

Gleder meg til å følge deg videre..

Julie sa...

Så utrolig fantastisk at han kan passe de! :D <3
Mister ofte troen på menneskeheten når det er så mye krangling om "mine, dine, våres, deres barn". Tommel opp til dere!
Håper dere hadde en fin kveld, og at leggingen gikk greit :-)

Monica Jensen sa...

Ja, tror vi har funnet en perfekt løsning for oss, så håper vi at alt går fint på bryllupsdagen <3

Ja, det er veldig koselig, han er utrolig snill som stiller opp :) Han passet dem i kveld, og det gikk kjempefint. Jeg hadde ikke regnet med noe annet, men godt med en liten "øvelse". Da kan mor roe nervene neste helg ;)

Koselig at du ønsker å følge meg videre :)

Monica Jensen sa...

Ja, vi er veldig heldige som har han som stiller opp <3

Heldigvis er vi gode venner som hjelper hverandre :) Leggingen gikk veldig fint :)