fredag 4. august 2017

Ulike personligheter


Hva slags personlighet har du? Vi mennesker er alle selvsagt veldig ulike, men til tross for det kan vi dele oss inn i fire ulike kategorier. Alle har litt av alt, men de aller fleste kan relatere seg best til en eller to av personlighetstypene. Hvem er du mest lik? :)

Digital

Ordensmennesker, er opptatt av tall (mange jobber også med økonomi og regnskap), er avhengig av konkrete svar og konkret informasjon, trenger forutsigbarhet, er puntlige og organsierte, liker ikke smalltalk.

Auditory

Elsker musikk, god hukommelse, er som regel den personen som sier "fortell mer" når noen har noe nytt å dele, elsker å lytte, elsker å prate, har mange vitser, trenger at andre bryr seg om de små tingene, elsker samtaler og smalltalk, trenger muntlig bekreftelse (jeg elsker deg, jeg tror på deg, etc.), elsker å delta i selskaper og sosiale sammenhenger, veldig glad i og avhengig av vennene sine, opplever en autitory person sorg må han/hun prate om det for å bearbeide det. Krangler du på kveldstid med en person som er auditory, kan dere holde på hele natten, med mindre du gir en god bekreftelse på at du forstår hans/hennes side av saken.

Visuell

Ofte ivrig på facebook, trigges av bilder, trenger å se oppgaver/tekster/planer med egne øyne (ikke bare høre fra andre), elsker å uttrykke seg via bilder, opptatt av å se bra ut, liker også at andre ser bra ut, glad i interiør, de visuelle er ofte de som er ivrigs på treningssenteret, trigges av "gulrøtter" og er flink til å visualisere hvordan fremtiden vil se ut om for eksempel 5 år, dagdrømmer, er organsierte og liker å ha det rent og pent rundt seg. En skriftelig bekreftelse er ofte alfa omega.

Keno

Følelsesmennesker, avhengig av handling foran ord, elsker å le, har ofte humørsvingninger, elsker gaver, blomster og berøring, såres dypt, er ofte langsinte, takler ikke løgn, de ringer og de trenger ofte og mye bekreftelse på at de er gode nok. De er glad i å hjelpe andre, og det er ofte keno personligheter som driver med veldedighet. De lever seg veldig inn i ting, og er avhengig av trygghet, respekt og tid. De trenger å føle seg sett.

Så, hvilken type personlighet kjenner du deg best igjen i? Dette er noe som er veldig fint å ha i bakhodet for å forstå hverandre bedre. Både i et forhold, vennskap, familie og i jobbsammenheng. Da jeg tok denne testen for et par år siden var jeg helt klart visuell. Jeg var så visuell at det nesten var latterlig. Målet er jo å tilpasse seg til å være en god blanding, og det vil jeg si at jeg har gjort. Nå er det ingen kategori som er "typisk meg", for jeg kjenner meg igjen i dem alle. Samtidig kan jeg nok fortsatt relatere meg mest til den visuelle personligheten. Jeg har også blitt overraskende digital med tiden, som var den personlighetstypen jeg kunne relatere meg minst til for bare et par år siden. Man blir vel kanskje automatisk litt digital når man driver sitt eget selskap? I tillegg har jeg alltid kommet veldig godt overens med digitale mennesker. Jeg synes dem ofte er sykt morsomme, med deres tørre humor :) Flere av mine venninner er så digitale som du kan få dem. Hun ene får helt noia når hun titter inn i mitt uorgansierte kjøleskap for eksempel. En gang begynte hun til og med å rydde i det, haha!

Gi meg gjerne en tilbakemelding på hvilken type personlighet du kjenner deg best igjen i :)

Ingen kommentarer: