onsdag 13. september 2017

Å savne hverandre er litt godt

Foto: Afo2 // Anne Grete Nogva

Det er godt å få mulighet til å savne hverandre litt. Nå har vi vårt siste døgn på Lopud, og jeg skal være den første til å innrømme at jeg begynte å savne barna i det vi dro hjemmefra. Allikevel vet jeg at hverdagen, med dens faste gjøremål, kommer tidsnok, så derfor har jeg klart å kose meg maks med mannen min på bryllupsreise. Denne tiden er viktig den også. Tiden der vi får pleiet forholdet og prioritert hverandre 100%. 

Samtidig så får man seg noen wake up calls. Det er så lett å tenke at ting er slitsomt. Lage middag, handle, legge barn.. Dag etter dag. Sånne ting er slitsomt i lengden. Jeg synes i hvertfall det. Spesielt når legging kan ta opptil tre timer. Det kan også være ganske kjedelig å gjøre de samme huslige tingene hver eneste dag, MEN vi ville jo aldri hatt det noe annerledes. Vi elsker det livet vi lever, med den samme kjedelige middagslagingen og den til tider slitsomme leggeperioden. Det blir man ekstra oppmerksom på når man reiser bort i noen dager. Derfor anbefaler jeg alle foreldre å reise bort i ny og ned. Lade batteriene, få tid til hverandre og få ting litt i perspektiv. Nå er vi mer enn klare for nye kjedelige, slitsomme, men fantastiske dager som trebarnsforeldre med alt det innebærer. Jeg gleder meg helt vilt, for jeg elsker hverdagen. Balanse er ett ord jeg føler kan beskrive den - og jeg trenger balanse. Tid med mannen, tid med barna, tid med venninner, tid til jobb, tid til å gå turer. Tid. Jeg har tid til akkurat det som gjør meg glad i hverdagen, så selvom det er godt å reise bort og ekstremt givende å oppleve nye steder, så er det jo virkelig hverdagen som er best. Hverdagen med de som betyr aller mest for meg!

Når vi reiser på solferier med barna er det også fryktelig lett å titte bort på de voksne som reiser uten barn, og tenke; "Åh det så deilig ut å ligge der på solsenga en hel dag med vinglasset i hånden!". Sannheten er at det faktisk kan være ganske kjedelig. Altså, nå må jeg finne ordene så jeg formulerer meg riktig her... Det er deilig, og vi har fått solet oss mer på denne reisen enn fjorten dager i Spania, til tross for tre av fem regnværsdager, men man setter ekstremt mye mer pris på minuttene på solsenga når man reiser med barn. I tillegg så skjer det mer. Man beveger på seg mer, leker mer, bader mer.. Vi har påført oss liggesår etter denne ferien - og ja, vi har virkelig slappet av, noe vi trengte, men det holder med fem dager :) 

Kjærestetid er helt nødvendig og noe vi er flinke til å prioritere, men familietid er den beste tiden. Den tiden blir enda bedre når man får avbrekk til å bare være seg selv med venner eller får tid alene som mann og kone. Å gi hverandre den friheten i forholdet er så viktig - og så må vi jo si at vi er veldig heldige som har besteforeldre og tanter som stiller opp som barnevakt når behovet for kjærestetid dukker opp :)

Nå skal siste kveld på Lopud nytes. Det er så romantisk og fint her. Å spise middag i vannkanten og ellers bare høre på stillheten. Ja, det er deilig ❤

Ingen kommentarer: