tirsdag 10. oktober 2017

Avkobling i hverdagen

// Annonse


Kjenner du på behovet for å bare koble helt av noen ganger?

Det gjør jeg. Det er ingen hemmelighet at dagene kan føles nokså hektiske med jobb, hus og tre barn. Man har jo alltid noe man burde gjøre. Jeg er glad i å jobbe, jeg trives best i et rent hjem og jeg foretrekker å følge opp barna mine selv - da kan 24 timer i døgnet føles litt lite innimellom. Midt oppi alt som må og bør gjøres, må jeg huske å ta vare på meg selv. Det er noe jeg setter på agendaen hver eneste uke. Rett og slett gjøremål som gir meg energi. For sannheten er at hvis jeg ikke tar vare på meg selv, vil jeg ha det vanskelig med å ta vare på alle rundt meg. Så sånn sett så er faktisk jeg den viktigste personen i mitt liv - og det tror jeg mange småbarnsforeldre glemmer i hverdagen. Man trenger å koble av. Man trenger alenetid. Man trenger å gjøre noe som fyller opp energilagerene, fremfor tapper. 

Innimellom innebærer avkobling for meg en dag på spa med massasje og nydelig lunsj. Dette er dog noe jeg ikke kan unne meg ukentlig, men 2-3 ganger i året er dette en prioritering. I hverdagen kan avkobling være en lunsj med en god kollega, en kveldstur med en venninne, powerwalk med musikk på ørene, skrive til dere via denne bloggen eller bare ligge på sofaen og se en feel good-serie i verdens beste armkrok. Nicklas har også behov for avkobling, og for han kan det være håndballtrening, se sport på TV eller for eksempel spille via Norske nettcasinoer sine sider.

Av og til handler det om å koble av fullstendig. Ikke tenke på morgendagens agenda, ikke tenke på hva som burde gjøres på jobb, ikke tenke på gymtøyet som ble glemt igjen på skolen til sønnen din.. Bare koble av - og gjøre noe fornuftig ufornuftig med den hensikt av å lade opp batteriene i en ellers så fin, men hektisk hverdag :)

Ingen kommentarer: