mandag 16. oktober 2017

Et liv uten sukker og alkohol?


Til tross for masse søvn i helgen, så vil jeg påstå å si at jeg opplever en aldri så liten blåmandag i dag. Det skjer ca aldri, i og med at dette er en av topp 2 dager i uka for meg. På lørdag var jeg på Oktoberfest. Det har på en måte blitt en tradisjon det nå - med Oktoberfest hos Ragnhild og Jonas. Jeg hadde gledet meg i godt over en måned faktisk. Det er jo trossalt ikke så ofte de helt store sprellene skjer på lørdagene for min del, men sånn liker jeg å ha det egentlig. Uansett, vi hadde det gøy - men like over midnatt kastet jeg inn håndkle og dro hjemover. Jeg satset på at Søndagen ville bli en bra dag siden jeg fikk sovet ut, men den gang ei. Jeg blir jo fyllesyk av ca 2 øl, men det var til tross for fest kvelden i forveien ikke fyllesyken som var verst - men leddsmertene. Hodepine, nakkesmerter, verkende fingre og bein.. Det er liksom hverdagen min for tiden. Kroppen pleier å få det verre på denne tiden av året, og da er det desto viktigere for meg å ha tunga rett i munn når det gjelder kosthold og hva jeg dytter i munn. Sukker og alkohol er skikkelig fyfy. Jeg har ikke vært flink denne høsten i det hele tatt. Jeg har vært i skikkelig kosehumør, reist på flere ferier, tatt et lite glass her og der og ikke minst spist sjokolade igjen. Min store svakhet. Jeg spiser ikke sjokolade hver dag, men jeg spiser alt for mye sjokolade hvis jeg spiser det to ganger i uka. Det har jeg gjort. Jeg merker det på kroppen med én gang, og det setter seg først i fingrene. Det er jo også viktig å huske på at det finnes så latterlig mye sukker i maten, med mindre man lager den fra bunn av og vet nøyaktig hva som blir tilsatt. Så sukker, det får de fleste i seg nok av!

I dag er det ille. Jeg sliter med å skrive på tastaturet. Sånn har jeg ikke hatt det på mange år. Poenget mitt er vel egentlig; er det verdt det? Jeg kan vel klare å ha det gøy uten alkohol? Jeg synes jo ikke alkohol smaker noe godt engang, så kanskje jeg skal prøve noe nytt ved neste festlige anledning...? Å våkne opp med smerter og fyllesyke dagen derpå ødelegger jo egentlig gleden ved barnefri og tid ute med venner? 

En ting er sikkert; jeg er i gang med C9 på dag 1. Ikke fordi jeg ønsker vektnedgang (selvom jeg ikke hadde hatt vondt av å kvitte meg med noen cm), men fordi jeg trenger hjelp til å kutte ut sukkeret. Det vet jeg 100% sikkert at C9 vil hjelpe meg med, for jeg snakker av erfaring. Jeg har gjennomført denne kick starten et par ganger før, og den gir meg gode vaner, den får bort søtsuget mitt 100% (det er 9 dager som skal til, folkens) og den får meg til å crave sunn og næringsrik mat, fremfor dritt. I tillegg inneholder denne pakken flere næringsrike middagsretter som man lager fra bunn av, men som går raskt og greit å lage, og passer for hele familien. Ren mat. Den gir meg også et spark i rumpa i forhold til trening. Vinn/vinn på alle områder! Med tanke på at sukker er mer avhengighetsskapende enn kokain, så er jeg nok ikke den eneste som trenger litt hjelp med å kutte det ut :) Sukker er gift for kroppen, og det er det verste du kan få i deg hvis du har smerter eller føler deg tappet for energi, så nå er jeg klar for å komme tilbake til gode gamle vaner - sånn på alvor!

Ønsk meg lykke til ;)

1 kommentar:

Fru Jacobsen (@frujacobsenno) sa...

I dag er en "ny" hverdag her også. Jeg tar ikke C9, for jeg ammer enda. MEN når man har spist ca 6 kg sjokolade fordelt på 2 stykker de siste 2,5 ukene da må man skjerpe inn.

Så nå er det vann, sunn mat og bevegelse som skal til fremover. Fy f*** at det går an å gjøre seg selv så vondt sier jeg bare. Men nå er det jaggu slutt.

Heier på deg, og at du får kontroll på smertene igjen <3