søndag 10. juni 2018

The struggle is real

Håper dere har hatt en nydelig helg? Vi har hatt en veldig fin, annerledes og litt slitsom helg. Vi har nemlig hatt barnefri. For noen måneder siden spurte mamma om hun kunne låne med seg barna for å dra på hyttetur til Sverige akkurat denne helgen. Hun skulle reise med tanten min og hennes barnebarn igjen. Selvsagt sa vi ja til det. Hvor ofte er det vi har barnefri i vårt eget hjem? Ca aldri!

Så kom fredagen, barna reiste avgårde med et smil. De var så gira og gledet seg stort over å kunne reise på tur med mormor. Vi hadde for sikkerhetsskyld spikret helgen full av planer, og det har vært superkoselig. Samtidig så slår vi oss litt i hodet over at vi sjelden eller aldri benytter barnefri til å bare være oss, dra på kino eller ta livet med ro så batteriene virkelig blir ladet. På fredag hadde vi en super kveld i Oslo med tre vennepar. Vi var på Latter og spiste middag på Tjuvholmen. Det var så kos. Vi løp til toget og tok siste toget hjem, fikk nok timer søvn og våknet opp i ok form dagen derpå. På lørdag var vi invitert på sommerfest hos kusina mi og mannen hennes. Nydelig mat, DJ, fiolin og en gjeng fine folk. Det var en veldig hyggelig kveld. Vi tok en taxi hjemover like over klokken ett på natten.


I dag har dagen vært nokså tung. Jeg vet at kroppen min ikke liker alkohol. Det er syrefest for kroppen som får betennelser til å blusse opp og leddene til å verke. Jeg merket det i går etter fredagen, og jeg merker det hvertfall i dag. Det gjør vondt å skrive på tastaturet, men jeg kan bare takke meg selv. Jeg drakk ikke mye verken på fredag eller lørdag, men det er ikke så mye som skal til for at jeg skal reagere negativt på det og få den påfølgende dagen mer eller mindre ødelagt. Så nå lurer jeg på én ting; hvorfor gidder jeg?

Jeg elsker slike sosiale kvelder og jeg har alltid vært glad i en fest. Jeg liker å kjenne at skuldrene faller med et par hakk etter et glass eller to. Samtidig så er jeg ikke glad i alkohol. Det er ikke noe jeg nyter. Jeg liker heller ikke å bli mer beruset enn brisen. Dagen derpå blir alltid tung, uansett om jeg har drukket to glass eller sju. Jeg har derfor sagt til meg selv at jeg kanskje skal prøve meg på en alkoholfri fest ved neste anledning, men hvordan gjør man det? Det er en vane å stå med glasset i hånden i slike sosiale happenings. Jeg merker selv at jeg slapper av mer og koser meg mer i nuet, men samtidig så føles det ikke verdt det den påfølgende dagen. Jeg vet at mange velger å leve et liv helt fritt for alkohol, og det respekterer jeg virkelig. Jeg beundrer det. For selvom jeg drikker svært sjelden, så er det en vane å ta noen glass når venner samles eller kollegaer møtes for mingling. Det føles ikke som det samme å stå der med vannglasset. Da må jeg nok forklare ved enhver anledning; "neida, jeg er ikke gravid". Og så kommer oppfølgingsspørsmålet; "kan du kjøre?" Dødsslitsomt da! Gi meg et glass og ta fra meg rollen som kveldens sjåfør, haha. The struggle is real!

Ungene har i hvertfall hatt en topp helg i Sverige. De har virkelig storkost seg! Vi har også hatt en veldig fin barnefri helg med masse planer. Nå er Søndagen her og mor er sliiiiten. Tre unger kan ikke slite meg ut halvparten så mye som jeg klarer selv skal jeg fortelle dere ;) Så nå gleder jeg meg til mandag. En nye uke med nye muligheter! Bursdagsuken min, wohoo!

Ingen kommentarer: