tirsdag 17. juli 2018

En pause fra ferien

Når skrivelysten kommer krypende er det godt å vite at jeg har dere som leser mine ord. Vi er godt i gang med ferien. Vi har faktisk beveget oss inn i tredje ferieuke nå. Hva med dere? Er dere i feriemodus også?


Jeg har så mange innlegg som har surret rundt oppi hodet mitt disse ukene, men tiden strekker ikke til. Ferie med barn betyr at jeg er mamma 24/7. Selvsagt koser vi oss masse, men jeg er ekstremt avhengig av alenetid, så jeg skal ikke si noe annet enn at jeg føler meg litt...kvalt(?) innimellom. Er det egentlig lov å si det høyt? Jeg velger å tro at mange foreldre kan bli litt overveldet i ferier, men de færreste tør å si det høyt i fare for andre sine meninger. Altså, er det rart man blir slitne da? De fleste av oss legger jo for det første opp feriene på barnas premisser. For det er andre så sklir rutinene ut, og mine barn er veldig avhengig av gode rutiner for å opprettholde et godt humør gjennom dagen. For det tredje så er det lite eller ingen voksentid, spesielt når barna blir litt eldre, og det merkes godt. Vi er ikke supermennesker. Det er lov å bli slitne. Og det blir man kanskje på en litt annen måte enn ellers når man ferierer med barna. 

Vi har hatt en fantastisk uke på hytta i Son. Sol og varme omtrent døgnet rundt, mange timer i havet, kos på brygga, sene kvelder, grillmåltider og utallige is. Ferie og kos, det har virkelig vært en nydelig uke! Vi kom hjem i går kveld, og jeg må si det jeg alltid sier; borte bra, men hjemme best. Det var utrolig godt å legge barna i sine egne senger i går kveld og kjenne på den spesielle roen som kveldene her hjemme gir. Som dere helt sikkert har fått med dere så elsker jeg hverdagen. Når andre begynner i august å telle ned til neste års sommerferie, så fryder jeg meg over at hverdagen er i gang igjen! Når vi kom hjem i går kveld kjente jeg på hverdagsfølelsen. Den gode hverdagsfølelsen. Derfor var det veldig godt å komme hjem. Det er dog et kort opphold, for i dag reiser vi videre til hytta på Sjusjøen. Der venter det fjelluft, Hunderfossen, Lilleputthammer og mer ferie - på barnas premisser. Det skal bli godt med en kontrast til sjø-og badelivet i Son også, så vi gleder oss til noen dager i høyden. Takknemlige er vi for at mammaen til Nicklas har flere hytter vi får lov å låne (nesten) så mye vi vil. Vi er heldige! :)


Fram til avreise har jeg en halv arbeidsdag. Åh, det nytes! God kaffe, mac´n i fanget, alenetid. Jeg koser meg! Resten av gjengen er ute på ærender, og straks skal jeg ta fatt på kaoset nede i gangen. Pakke om og gjøre klart til neste hyttetur. Vi blir seks mennesker i bilen oppover, så det gjelder å pakke smart og nokså lite, slik at alle får plass. Det kan helt sikkert bli en morsom greie å filme på snapchat tenker jeg... Heldigvis er Nicklas god på logistikk ;)

Vi ses igjen. Da tenkte jeg å ta opp temaet "mammakroppen". Dette har jeg hatt et ønske om å prate om lenge, men kviet meg. Nå er det dog på tide at jeg sier min mening rundt saken. Klem til deg, så ses vi snart! xx

Ingen kommentarer: