mandag 8. november 2010

Kroppen min♥

Kroppen min er et mysterium jeg aldri blir klok på. Den lurer meg til å tro at jeg er dødssyk, gravid, i alt for tidlig overgangsalder til et tidlig stadie i puberteten - altså, puberteten er vel for lengst vel overstått?

Problemene jeg sliter med om dagen er... Eventuelle mannlige lesere kan styre unna, da dere hvertfall ikke finner dette interessant.. Om det interesserer noen andre enn meg selv er vel også et stort spørsmål, men det får heller være... Jeg har mensen hele tiden! Jenter, dere vet hvor utrolig irriterende det er, så jeg sliter med andre ord!
For 3,5 uke siden hadde jeg det. Jeg skal med andre ord ha det nå om en halv uke. Vel, i mellomtiden har jeg nå hatt det tre ganger i løpet av de 3,5 ukene. Skyt meg! Ikke bare blør jeg i hjel, jeg er også premenstruell - hver gang! Jeg priser meg lykkelig over at jeg ikke har noen mann i mitt liv som jeg kan la det gå utover. I stedet står jeg å forbanner mitt eget speilbilde!

På tide med en aldri så liten legetime tenker jeg... Visse mennesker går på p-piller og slipper derfor unna sånne irritasjonsmomenter. Jeg derimot, når jeg går på p-piller, ja da blør jeg hele tiden, blir en drage og raser opp i vekt. Da ser jeg virkelig ikke helt poenget med å bruke p-piller, for veldig mange grunner... Kobberspiral it is! Noen med erfaringer? Jeg er så skeptisk! Og den hjelper vel kanskje ikke på det faktum at jeg har mensen fire ganger i løpet av en måned heller...? P-plaster?

Tips og trix mottas med takk ♥ Og dere, beklager for dette innlegget. Jeg blir nesten litt flau! Nesten!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hei... Hvis du ikke har noen god effekt av p-piller så kommer du nok ikke til å ha det av p-plaster heller. Det er akkurat det samme, bare i en annen form.

P-piller gjenerelt er veldig mange jenter som ikke "tåler" i den form at man opplever mange bivirkninger. Du som har fått barn kan så absolutt sette inn spiral. Det hadde jeg gjort selv om jeg hadde fått barn, men siden jeg ikke har det så har jeg sluttet på pilla og det hjelper sinnsykt mye på humør, huden min, vekten er mere stabil, mensen kommer på klokka og kroppen føles mer fornøyd. Kan anbefales å prøven noen mnd uten om du kan. Så kommer ting litt på plass også kan du snakke med en lege om spiral.

Det er mitt råd hvertfall. Lykke til!

Monica Jensen sa...

Takk for tips :) jeg går ikke på på-piller nå selv, allikevel er kroppen min veldig utstabil. Jeg får høre med legen om spiral, selvom jeg er litt skeptisk! :)

Ha en fin dag!

madde sa...

Greia med spiral er at det har samme effekt som noen av p-pillene, dvs at du kan faa migrene etc og heftige bloedninger.. mendet blir jo ikke saa mye vaerre enn det du har naa lol. Problemet er at om du faar migrene , saa har d stoerre sjanje for blodpropp, ogsaa kan du jo ikke akkurat slutte braatt som med pilla...

mks07 sa...

jeg har hatt både kobber og hormon spiral. begge er noe dritt. etter nesten 1 år med hormon gav jeg opp. jeg hadde så mange bivirkninger at jeg trodde jeg skulle bli sprø. etter nesten 5 mnd med kobber fikk jeg DEN infeksjonen av den og den hadde flyttet seg mye også. så jeg har ingen alternativer igjen når det kommer til prevansjon :(

så tenk godt før du bestemmer deg for hva du skal bruke for jeg har enda bivirkninger etter infeksjonen jeg fikk og det er 3 mnd siden.

Tora sa...

Hvilke piller bruker du Monica? Jeg brukte Cerazette (minipille, uten østrogen) og sleit med blødninger hele tiden. Helsesøster sa jeg mest sannsynlig trengte østrogen for å regulere dette, og gav meg p-ringen. Jeg ELSKER ringen! Full kontroll nå :-) Ta en prat med helsesøster, det er lurt. Lykke til!

Anonym sa...

Det finnes utfattelig mange alternativer der ute. Gå til legen, og hør hva han/hun har å si. Du kan regarere ulikt på ulike typer piller. Noen blør mye av en viss type p-piller, noen ikke. Du kan prøve minipiller for eksempel, det er jo færre hormoner i det, og kanskje humørsvigningene holder seg borte. Selv bruker jeg minipiller, og har mensen kun 2 ganger i året! Fantastisk! For meg i hvert fall... :-P Gi det litt tid, så finner du nok det rette for deg. Lykke til!

Anonym sa...

Prøv heller hormonspiral i stedet for vanlig spiral. Med den har man nesten ikke mensen...

Monica Jensen sa...

Takk for mange gode tips :) Nå er jeg enda mer forvirra! :D

Akkurat nå går jeg ikke på noe som helst. Det er det som er problemet. Men har et p-plaster "liggende å slenge", så jeg skal prøve ut det tenkte jeg å se hvordan jeg reagerer! Godt mulig det fungerer like dårlig som p-piller (mikrogynon) på meg, men det er jo verdt et forsøk....

Ha en fin dag alle sammen! klem monica

Anonym sa...

Anbefaler helt klart hormonspiral (hvis du ikke får andre store bivirkninger av p-pille, for den skiller jo også ut like mye østrogen).. Hormonspiralen er genial for meg i hvertfall, har ingen/ekstremt lite mens og den regnes like sikker som sterilisering, du skal ikke kunne kjenne den og den kan bli der i fem år.. Kobberspiralen er det mange som får større blødninger av og risikoen for svangerskap utenfor livmor etc er tilstede i mye større grad med den..
Eneste med hormonspiral er at du må ha litt tålmodighet med den i starten (jeg blødde i stort sett konstant i ca tre måneder, vekslet mellom store og små blødninger og hadde en del menskramper, men etter dette forsvant alt nesten helt) og jeg vet noen gir opp fordi blødningene ikke ser ut til å forsvinne... På tross mener jeg at tre måneder er verdt det når det betyr at du slipper hele dritten de neste fem årene!

bittelillemille sa...

ikkje lett d der..
Jeg bruke evra-plasteret og er veldig fornøyd med d!spiral er jeg generelt skeptisk til, men ikkje prøvd så jeg skal ikkje si d ikkje er bra..
etter p-sprøyte hadde jeg småblødninger nesten et helt år, noe som var super irriterende, så den anbefaler jeg iallefall ikkje.
Tenke d er litt hormonforandringer i kroppen din eller stress, kanskje psykisk...ikkje godt å si.
tror nok legen vil gi deg best svar her;-) håper du finner utav d!

Anonym sa...

Jeg har brukt p-stav frem til da.. En sånn 3årig. Men måtte ta den ut da det hadde gått to år. Men frem til da var jeg kjempe fornøyd. Mensen ca hver 3 mnd, vekta holdt seg der den skulle og alle var fornøyd. Men nå skal det sies at jeg aldri hadde noe problem med p-piller heller da. Annet enn å glemme og putte de i meg.

Hege sa...

Har du prøvd flere typer p-piller? Jeg går på loette og er ganske fornøyd med de.. Bare pass på å ta de til ca samme tid hver dag for en sånn "mellomblødning" kan fort komme om man f.eks tar den mye seinere enn forrige dag..

Ville vel uansett tatt en tur til legen så man er sikker på at det ikke er noe annet i veien! ;)

Anonym sa...

Hei. Dette er foreningen for vi som blir mobbet fordi vi bruker briller. Er det ene bildet hvor du holder hendene foran øynene og later som du lager briller ett harselas? Dette er lite heldig for oss som blir mobbet fordi vi bruker briller at internett bloggere begynner å mobbe oss.

Monica Jensen sa...

ser du ikke at det er en kikkert????