mandag 22. november 2010

Oreokake - oppskrift

Nå har jeg smakt på den. Den ble god, men jeg var nok litt ivrig på bunnen, så den ble hakket for tykk. Det resulterte i en supermektig kake, og en super kvalmende mett Monica. Bedre lykke neste gang! =)

Ingredienser
Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell
2,5 dl melis
Ca 3,5 dl kremfløte (piskes til krem)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen

Tilberedning
1/4 del av oreokjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig små biter. Smelt smør, og hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Miks kremosten med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Bland kremfløten med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus.

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og spiser.

Lykke til ;)

3 kommentarer:

Julie sa...

Nam nam nam! Brukte du den tupperware greien til å piske kremen også? Isåfall er den skikkelig praktisk :D
Tror det blir kake på meg i helgen jeg!

Monica Jensen sa...

ja,brukte den til alt egentlig :) det eneste var at jeg måtte dele opp oreokjeksene i mindre biter enn vist under,for de ble litt for voldsomme for knivbladene :)

Monica Jensen sa...

PS: det følger med to ting til tupperware dingsen; knivblader og en "vispeting". Jeg brukte "vispetingen" når jeg lagde kremen, så klart :D