lørdag 20. november 2010

Språk

Språket i hus er under stadig utvikling. Jeg snakker om Teo igjen, ja... Han lærer nye ord og setninger støtt og stadig. Litt forvirring er det dog inn i bildet. Det skulle jo bare mangle. Eller hva? Jeg synes han er flink!
Her en dag skulle Teo og jeg spise mat (vi spiser hver dag altså). Jeg roper på Teo når maten er ferdig, og han kommer løpende. "Miste mat, mamma?", spør han. Jeg nikker på hodet, og sier; "Ja, nå skal vi spise mat, Teo!"

En annen dag mistet han lekebilen sin på gulvet. Han er 2 år, han liker å fortelle meg om alt som skjer. "Spisa bilen, se, spisa bilen!" Jeg så jo at han hadde mistet den, så jeg forsto selvsagt hva han mente, men ja.. Det er litt forvirring inn i bildet her skjønner jeg!
I tillegg så sier han "b" i stedet for "f". Bokstaven F er vanskelig å uttale, spesielt hvis ordet starter med den. Her en dag sa han at jeg var fin - ja, jeg tvang han. Neida. Men da hadde jeg prøvd å få han til å si ord som begynte med F nesten hele dagen. "Mamma er biiin!" Jeg skjønte selvsagt hva han mente, men Eirik som var på besøk, mente at det absolutt ikke var det han sa. Takk a!

Ellers så går jo dagan da...
- Mamma, mamma, mamma..
- Ja?
- Mamma, mamma, mamma..
- Jaa, Teo?
- HEI!
Vel, nå skal vi videre til Sverige å shoppe litt mat. Greit å ha litt å kunne kose seg med nå som jula nærmer seg..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så flink han er :D
Er så herlig når man kan begynne å snakke litt mer med dem! :) Noen lyder er jo vanskeligere enn andre, så vi jobber enda litt her i huset også! Og han er over året eldre enn Teo.

Håper dere har en finfin lørdag! :)

*klem*

Hanne sa...

Åh, så nydelige bilder av han! Fiine øynene! <3

Monica Jensen sa...

Ja,det er kjempedeilig å endelig kunne kommunisere litt mer. Det gjør hverdagen litt lettere for meg hvertfall :) Visse lyder/ord tar nok tid å lære,men det er jo forståelig det :)

Ha en fin søndag, Tonje:) klem

Monica Jensen sa...

Takk, Hanne <3