tirsdag 26. april 2011

Et forvrengt selvbilde!

Jeg hadde på showet "Ellen" i formiddag. Dagens gjest var Neve Campbell. Dere husker henne alle kanskje fra "Scream"? Det var snakk om at det var tatt noen bilder av henne i bikini, der pressen omtalte henne som feit. I mine øyne ser hun fantastisk ut. Hun var fornøyd med seg selv, og svarte med at pressen heller burde fokusere på ting som virkelig betyr noe. De pratet om at fokuset på kropp var alt for stort den dag i dag. Og jeg må si meg enig.
Jeg er en slank jente. Det har jeg alltid vært. Allikevel vil jeg alltid bli slankere. Jeg er aldri fornøyd. Jeg kan fort være så dum og sammenligne meg med supermodeller og skuespillere. I farten glemmer jeg at jeg ikke har en personlig trener, en egen kokk og at jeg har født et barn (slik flertallet av dem jeg "titter på" ikke har). Selvfølgelig kan man se på en kropp at hun har vært gjennom et svangerskap. Jeg la på meg 20 kilo på 9 måneder. Når man legger på seg mye på kort tid sier det seg selv at det etterlater sine spor. Jeg må prøve å rette fokuset mitt over på at jeg faktisk har bært fram et barn, i stedet for å ha fokuset på perfeksjonisme (som ikke finnes).  

Hvorfor har det blitt sånn at alle helst skal ha størrelse 0? Jeg innrømmer det, jeg er intet unntak. Av og til tar disse tankene overhånd, og det er ikke bra. Jeg har et sunt og variert kosthold, så det er ikke problemet. Problemet er at jeg vet med meg selv at jeg har et vridd kroppsbilde. Jeg kan se noe annet i speilet enn hva som stemmer med virkeligheten. I stedet for å se etter feil bør jeg rose meg selv for at jeg har kommet tilbake i form etter svangerskapet. For at jeg har gått ned de 20 kiloene og enda mer. Det har ikke bare vært enkelt, selvom jeg skal ikke skryte på meg at jeg har vært treningsnarkoman. Høhø. For meg er det kostholdet det står mest på. Jeg har mange fristelser, og jeg må kjempe daglig for å holde meg unna dem. Det skal nemlig ikke mange sjokoladeplater til før vekten min kryper fort oppover! Jeg legger på meg ett sted, og det er på magen. Tro meg når jeg sier det; 3 kilo (f.eks) synes godt når det kun legger seg ett sted!

Nå som jeg er nede i ønskelig vekt kan jeg ta meg selv i å tenke "bare ned en kilo til".. Den siste tiden har jeg prøvd å snu på det. Nå vil jeg stramme opp. Veien til treningsstudio er lang og kjedelig. Jeg skulle gjerne ropt ut at jeg elsker å trene, men det er langt ifra fakta. Jeg gjør derfor små enkle øvelser her hjemme, daglig, som jeg merker at gjør sitt. Ett eksempel er at jeg tar 30 knebøy hver gang jeg pusser tennene. Dette tipset min venninne Sarah meg om. Det blir minimum 60 knebøy om dagen. Det kjennes godt i både rumpe og lår. Jeg strammer konstant magen. Bare det i seg selv hjelper. I tillegg til det råkker jeg med råkkering/tar planken/tar sit-ups. Det tar ikke mange minutter, så der kan jeg ikke skylde på at jeg ikke har tiden, uansett hva dagen har å by på. Og helt ærlig; disse små øvelsene er da bedre enn ingenting, og selv disse små øvelsene gjør noe med selvbildet =)

Når ble det sånn at fokuset på kropp nesten tok overhånd? Jeg vet med meg selv at jeg ikke er alene om å ha et forvrengt selvbilde. Jeg er ikke den eneste som tenker mye på vekten min. Jeg er heller ikke den eneste som sikler på sjokoladen i butikken, men som ikke tør å unne meg en bit. Hvor ble det av tiden da man kunne kose seg med god mat med god samvittighet? Det gjør nemlig jeg sjelden.. God mat, ja - men god samvittighet? Nei..

2 kommentarer:

Katrine Helen sa...

Utrolig bra skrevet. Er altfor stor fokus på de sylslanke kjendisene og modellene..det er ikke normalt å se sånn ut. Jeg vil heller ha litt former, enn å være beinete og altfor tynn. Er desverre mange ungdomsjenter spesielt som har et helt forvridd syn på kropp og sulter seg selv for å bli tynn nok. Vær stolt av kroppen din, du ser kjempe flott ut:) Og du har skapt et nydelig lite barn med den, hvor fantastisk er ikke det?:)

Monica Jensen sa...

Takk for det :)
Jeg føler innimellom selv at jeg er en "typisk ungdomsjente" der, men som nevnt så prøver jeg å endre fokuset mitt. Jeg er kjempestolt over at JEG og min kropp har bært fram et nydelig lite barn som har blitt det viktigste for meg! :) Det er helt fantastisk at det går an!! :D