mandag 16. mai 2011

Dette brenner jeg for!

Når det kommer til bilkjøring med barn er jeg en superduper hønemor. Ulykker kan skje så utrolig fort, og selvom man selv kjører forsiktig finnes det mange tullinger i trafikken. Man må derfor ta visse forhåndsregler, og første pri er å sikre barna sine godt og riktig.

Teo sitter bakovervendt. Det kommer han til å gjøre så lenge det er anbefalt, altså til 4års alder. Han synes det er greit, han er jo ikke vant til noe annet, så det er heldigvis en kamp vi slipper. Både Eirik og jeg er også veldig flinke til å stramme selene hans. I barneseter er det ikke setebelte som strammer seg selv og låser seg dersom ulykken skulle skje, så det sier seg selv at setebeltene på bilstolene må strammes godt, manuelt. Du skal så vidt klare å ta pekefingeren din mellom barnekroppen og beltet - så stram godt! Jeg har sett alt for mange som strammer alt for lite, der barna klarer lett å vri seg ut av selene, og hvis man da skulle havne i en bilulykke er det ille ute med barnet og nakken deres.

For min del virker det ut som det er mange som er for lite opplyst når det kommer til barn i bilen og bilsikring. Når jeg fester Teo i bilen har jeg fått flere kommentarer. "Sitter han bakovervendt enda??" "Skal du stramme selene mye?" Svaret er enkelt og greit: JA! Her går sikkerhet foran komfort. Han klager uansett ikke, og elsker å sitte i bilen, så jeg regner med at han har det ganske greit baki der :)

Det er også viktig at setet blir festet riktig. Jeg var usikker der selv, derfor fikk jeg en ansatt på Barnas hus til å feste det for meg. Hun hadde gjort det hundrevis med ganger før. Nå vet jeg at det er festet riktig!
Man vil alltid det beste for barna sine, og derfor er det også viktig å huske på dette i trafikken!

2 kommentarer:

Kristine sa...

Kunne ikke blitt mer enig! Han er heldig den sønnen din! :D

Anonym sa...

jeg er så enig med deg. Min gutt er 4,5 år nå og sitter enda komfortabelt bakover. Men jeg har fått min dose med kommentarer på at vi er så "strenge" når det kommer til bilkjøring og sikkerhet. Min søster foreslo tom at vi skulle finne et billig barnesesete på loppis for et ekstra bilsete som kunne bli stående hos mormor, tante osv. Desverre skjønner ingen av hverken min familie eller svigerfamilie sikring av barn i bil. Det gjør meg ganske trist. De skulle bare vist tenker jeg. Du skulle sett ansiktet mitt, hadde jeg hatt dårlig hjertet, hadde jeg nok ikke overlevd det sjokket. ;)
mvh Dina