tirsdag 3. mai 2011

Forventninger og spørsmålsrunde

Når en liten gutt er blitt vant til å vrenge av seg til t-skjorte for å joine "t-skjortebanden" hver dag han kommer i barnehagen forventer han selvsagt at det skal skje hver dag. Enkelt og greit. Når han en dag kommer i barnehagen og mammaen hans kler på både strømpebukse og regndress går det kraftig i mot han sin plan om å fortsette på sommer-trenden. Når man bryter forventingene til en 2 åring blir det krise. Enkelt og greit. Akkurat det skjedde i dag.

Plutselig var det surt, kaldt og vått ute. Barnehagen skulle på tur,og alle måtte ha på seg godt med klær. Å forklare hvorfor man plutselig må ha på klær til en liten gutt som hyler hysterisk og er så sinna som et lemmen er neimen ikke lett. Det var som å kle på en blekksprut sokker - et stort prosjekt.

Mange blir fryktelig stresset når ungen deres slår seg totalt vrang. Jeg kan bli stresset av mye, det er ikke å stikke under en stol, men akkurat i sånne situasjon beholder jeg roen. Jeg blir ikke "brydd over oppførselen" til sønnen min, for å reagere slik på brutte forventninger i den alderen er faktisk helt normalt. Jeg puster heller ut og begynner med prosjekt: få på klær!

Klærne kom på. Vi tørket tårer. Vi roet oss ned. Vi ga hverandre en klem. Deretter ønsket jeg han en god tur, og han forsvant inn i skogen sammen med de andre barna. Det føles litt som om verden går under der og da (for luringen,ikke meg), men så fort han forstår at kampen er tapt gir han seg. Når han blir pappa selv forstår han at alt det "kjipe" jeg har gjort i alle år er kun for hans eget beste. Det forsto nemlig jeg når det kom til min mamma,når jeg ble mamma selv ;)
Ellers mottok jeg en mail for noen dager siden, med et ønske om en spørsmålsrunde. "Wææ", tenkte jeg. Jeg synes nemlig sånt er dritskummelt. Men hvis det er noe noen lurer på så kan dere jo stille spørsmålene under dette innlegget og så skal jeg svare så godt jeg kan :) Blir det en del spørsmål kan jeg lage et eget innlegg ut av det. Blir det kun et par spørsmål svarer jeg bare i kommentarfeltet :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei! Digger bloggen din, tenkte jeg skulle stille noen spørsmål:

Kunne du tenke deg flere barn?
Yndlings film?
Yndlings sang?
Hva skal du gjøre i sommerferien?
Noe du gleder deg til/ ser frem til?

Hilde sa...

Har du en hemmlig kjærste som du ikke skriver noe om på bloggen din?

Monica Jensen sa...

Kunne du tenke deg flere barn?
- Ja, absolutt!! :) Jeg håper Teo får en søster eller bror om ikke så alt for mange år :)

Yndlingsfilm?
- Den beste filmen jeg noengang har sett er vel titanic. Jeg ser den ca aldri,men ingen kan vel slå den.

Yndlingssang?
- Selvom jeg ikke hører mye på den den dag i dag er det vel right beside you,med bigbang :)

Hva skal du gjøre i sommerferien?
- Teo og jeg skal en uke til Spania. Ellers har vi ingen bestemte planer. Jeg håper jeg skal jobbe. Blir snart GAL av å gå uten jobb! Jeg trenger det sårt :(

Hva gleder du deg til?
- Jeg gleder meg til varme kvelder, turer på stranden, bursdagen min, 17mai, få meg jobb og sydenferie med Teo og gode venner :)

Har du en hemmelig kjæreste som du ikke skriver noe om på bloggen din?
- Overhodet ikke! Jeg merker at savnet etter en liten flørt begynner å komme,men samtidig klarer jeg ikke å slippe noen innpå meg, så jeg er nok ikke klar for noe sånt enda tenker jeg :)