tirsdag 3. mai 2011

Skal man feire eller frykte?

Osama bin Laden er blitt bekreftet død. President Obama bar selv fram den store nyheten til folket. Det ble mottatt med glede, og New York sin befolkning samlet seg for å feire at verdens farligste terrorist endelig var blitt overvunnet. Dette er jo en nyhet vi alle har ventet på siden 11.september 2001.

Osama bin Laden er slutten på et langt kapitell, men jeg vil også tro at det er starten på et nytt. Det er nok mange mektige menn som er klare for å ta over han sin rolle. Å tro noe annet er naivt. Selvom bin Laden er død har ikke Al-Qaida sluttet å eksistere. De har lovet oss hevn, og hevn tror jeg vi får - med et smell! Al-Qaida har bygd opp et stort terrornettverk, og nå som toppsjefen er blitt drept har nok USA trykket på ytterligere flere punkter. De har ett eneste mål, og det er å drepe flest mulig mennesker.

Er dette starten på noe langt verre? Noe sier meg at de neste månedene vil bli blodige, og jeg er stygt redd for at Europa er deres neste mål. USA er for forberedt. Da vil de heller gå etter noen som samarbeider med fienden. Jeg er bekymret for vår egen sikkerhet. Så i motsetning til veldig mange andre klarer ikke jeg å ta av meg hatten, lene meg tilbake og feire. Dette har bare vekket blodsmaken i munnen deres - ingen tvil!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg tenker akkurat det samme! Bin Laden var absolutt ikke alene og selvfølgelig sitter det igjen en hel gjeng som er ute etter hevn. De som tror noe annet er naive!

Jeg er også redd for at Bin Ladens død kan bety mange flere døde som følge av bomber og andre farlige ting... Uff, jeg blir nesten dårlig bare av tanken!

Julie sa...

Jeg tenker det samme som deg! Det er skummelt! Jeg er så redd for at de skal gå etter oljeraffineriet på Mongstad på vestlandet. Bor rett vedsiden av, og da er det over og ut for alle som bor i nærheten :/

Monica Jensen sa...

Nina:
Ja, der har jeg ingen tvil. Første tanken som slo meg var at nå kommer de til å bombe løs i USA, men så kom jeg på at USA er for forberedt på det - så derfor tenker jeg at Europa er deres neste mål. Får håpe vi tar feil..! :)

Julie:
Jeg tenker at de vil drepe flest mulig sivile mennesker, og derfor kommer til å ha storbyer som mål.