mandag 9. mai 2011

Små ting betyr plutselig så mye

Det er sant det "dem" sier. Når man blir mamma ser man alt på nytt, gjennom barnets øyer. Jeg har ikke tenkt så mye på dette, selvom jeg har følt det sånn. I dag slo det meg derimot veldig. Jeg gleder meg over små ting på en helt annen måte hver eneste dag, enn hva jeg gjorde før. Og da snakker vi en oppriktig ekte glede!
Da blomstene tittet fram fikk jeg se Teo studere dem og vise sin iver over blomstene. Det gjorde meg utrolig glad, og jeg selv kjente gleden over at blomstene hadde tittet fram. Før hadde jeg nok ikke lagt merke til disse blomstene engang..
I helgen som var kunne jeg glede meg over sjørøvershow, løping på aker brygge og tivoli-tur. Hadde jeg ikke hatt barn hadde jeg trolig ikke deltatt der i det hele tatt. Og om jeg hadde gjort det hadde jeg nok ikke sett på det med et så stort smil som det jeg gjorde. Jeg storkoste meg, fordi Teo storkoste seg!

Man kan virkelig sette seg inn i følelsene til barnet sitt. Hvertfall føler jeg det sånn. Det er deilig å bli så glad over små enkle ting, som for eksempel en ball som triller bortover gresset - fordi det gjør Teo så glad. Samtidig kan man kjenne på det andre veien også. Når Teo er lei seg eller har det vondt, blir jeg automatisk veldig lei meg jeg også. Sånn har det vært fra han var nyfødt. Gråt han, så var jeg på nippet til å gråte også. Ikke fordi jeg var drittlei gråt, men fordi jeg fikk så vondt av han.
Samme hvor "deppa" eller "ensom" jeg kan føle meg til tider, smiler jeg og ler hver dag. Jeg opplever lykke hver eneste dag. Det er takket være Teo, og kun Teo. Det er han som får fram alle disse følelsene i meg. Ingen andre. Jeg tror alle kan se meg lyse opp av stolthet når jeg titter bort på sønnen min. Jeg er nok heller ikke alene om å føle det slik. Det er vel heldigvis en del av det å være mamma :)

Ingen kommentarer: