torsdag 23. juni 2011

Du skjønner du har blitt voksen...

Før var jeg den som ringte på dørene og stakk av. Du fant meg fnisende i en busk mens jeg beskuet idioten som sto utenfor døren og klødde seg i huet. Vel, i dag er jeg den idioten som står ute på gata og titter etter de som har ringt på og stukket av! Forskjellen er at jeg ikke har glemt triksa. Man gir seg aldri etter første "ringepigg". Man vil irritere og provosere mer. Selvfølgelig.
Da det ringte på for andre gang var det jeg som overrasket dem. Jeg var litt for sen til å huke tak i dem, men jeg fikk et glimt av dem. 4-5 jenter i 10års alderen. Sjokk! Neste gang slår jeg. Den som ler sist, ler best! Neida. Jeg leker voksen, og ignorerer dem. Musikken er på for full guffe, og de kan ringe på så mye de vil. Jeg skal nemlig dusje! Og nettopp der var morroa over for dem ;)

I morgen skal jeg forresten ringe å klage på en regning. Hobøl kommune (ja, tenk jeg bor i Hobøl..!!...), de har en tendens til å sende meg purring på regninger jeg aldri før har sett og aldri skal ha (etter at badet mitt ble pusset opp, på ikke min regning). Små regninger på mange tusen kroner vet dere. Nå begynner jeg å bli så drittlei av dem at jeg enkelt og greit vurderer å slenge leiligheten på ryggen og plassere den i Ski kommune. Det er jaggu ikke bare bare å bli voksen!

Å leve en forholdsvis bekymringsfri hverdag, der skoledagene var korte, feriene var lange og vennene var mange - og så veldig tilgjengelige. Der alt var tilsynelatende gratis og maten lagde seg selv. Den tiden, den var gull verdt. Gud, som jeg skulle ønske jeg satte mer pris på den! Alt jeg higet etter var å bli større, eldre, med mer ansvar. Så uviten. Samtidig så mye gøy som følger med hvert eneste år. Nye erfaringer, nye utfordringer, nye tårer og mange latterkuler. Hver alder har sin sjarm, sies det. Jeg sier meg forhåpentligvis enig i morgen, etter jeg har kranglet med Hobøl kommune og de har annulert regningen min!
Hurra for grå hår, regninger og megamasse ansvar (og ikke minst for småjenter som ringer på og stikker av)!! Jeg har blitt voksen :)

Ingen kommentarer: