tirsdag 7. juni 2011

Gode perioder, dårlige perioder

Det er snakk om trass - igjen. Ja, jeg har en sønn i rette alder. Trass kommer i perioder, hvertfall her i hus. Vi har gode perioder og vi har dårlige perioder. Heldigvis er det flere gode perioder enn dårlige perioder, ellers hadde jeg trolig kapitulert for lenge siden.

Stort sett er Teo i det jeg vil kalle gode perioder. Da han reagerer hvis han er uenig og viser når han blir frustrert - for så og roe seg kort tid etter, å bruke stort sett resten av dagen på å smile, og finne på milde rampestreker, så klart! I de dårlige periodene er det et lite helvete her hjemme. Da er alt feil. Da skal alle grenser testes, og får man mamma til å gråte så er dagens mål oppnådd - slik kan det i hvertfall føles for meg. Da har jeg litt lyst til å krype i dvale og kvikne til når den gode perioden glimter til igjen... Det er da jeg sier jeg er sliten, og virkelig mener det med hver eneste celle i hele kroppen ;) 

Så kommer jeg til det positive. De dårlige periodene kan jeg hittil telle på én hånd. Vi hadde et par uker i desember, et par uker i februar - og nå har vi også vært gjennom et par uker med et helvete. Heldigvis er det forbi, og vi er igjen tilbake på den gode flyten, det gode humøret og den harmoniske hverdagen. Det er så deilig. Barnehagen sier det, mormor/mamma sier det, jeg sier det - gullgutten er tilbake igjen :)

Forhåpentligvis er det en liten stund til rampebølletrassetassen titter tilbake igjen. I mellomtiden skal jeg bare nyte å ha en fornøyd gutt i hus, som jeg føler jeg har kontroll på. Nå skal jeg ta beina på bordet og puste lettet ut! Phu!

Ingen kommentarer: