onsdag 15. juni 2011

Min jobb som manusassistent!

Flere har stilt meg spørsmål rundt dette. Spurt om jeg kan skrive litt om det. Selvfølgelig kan jeg det, det har bare tatt litt tid! :)

For noen måneder siden ble jeg invitert til førpremieren av Pax. Der kom jeg i snakk med regissøren, Annette Sjursen. Kort tid etter premieren fikk jeg en forespørsel om jeg kunne hjelpe henne med å lage en blogg. Det gjorde jeg, og etter det har vi holdt kontakten. Det var med stor glede jeg takket ja til å være hennes nye manusassistent. Prosjektet står det bittelitt mer om her.

De siste ukene har vært utrolig spennende og lærerike. Nå vet jeg hvordan man setter opp et manus, og hvordan prosessen er fra start til slutt for å lage en film. Herregud, så spennende! Det er virkelig drømmen altså, å få lov til å jobbe med film.

Nå i første omgang har vi jobbet med 1.utkast, men det blir som regel alltid flere utkast, og dermed mer jobb på meg :) Min jobb har hovedsakelig gått ut på å sette det opp som et manus og finskrive det. Jeg har også kommet med mine innspill og meninger som Annette har tatt til seg (og flere av dem har kommet med - gøy!). Hun inkluderer meg veldig, og det er jo selvsagt veldig morro! Vi har sittet i noen timer og levd oss inn i manuset ved å ta replikkene høyt mens jeg skriver dem ned for harde livet. Å jobbe på den måten er veldig morsomt, det er utrolig hvor mye man får brukt fantasien sin, og ikke minst hvordan fantasien utvikler seg jo mer man trigger den. Jeg har hele manuset inni mitt hode, scene for scene. Å få se sluttresultatet en gang på kinolerretet gleder jeg meg til! :)

Annette er en kvinne jeg virkelig ser opp til. Hun tør. Hun står på. Hun gjør det hun ønsker her i livet. Det beundrer jeg henne for! I tillegg til det er hun en utrolig snill person, som jeg virkelig har funnet tonen med! Jeg er såå fornøyd om dagen, nettopp på grunn av dette. Det er ikke alle som får muligheten til å lære alt det jeg har lært de siste ukene, så derfor føler jeg meg veldig heldig for at nettopp jeg får lov. Lille meg :)

2 kommentarer:

Elisabeth Ingeborg sa...

Åhh, det virka kjempekjekt! Heldige du! Og du annonsere når resultatet kjem ut :D

Hanne sa...

Føler jeg lever gjennom deg på dette :) Kos deg masse med jobben!