onsdag 31. oktober 2012

Happy Halloween

Feirer dere Halloween? Jeg må ærlig innrømme at det er en "høytid" som aldri har blitt mye feiret her hjemme. Jeg har alltid litt godteri på lur til barna som ringer på, men utover det har vi ikke tatt helt av. I år derimot gikk Teo "knask eller knep" for aller første gang. Gutta fikk lov å ringe på dører i oppgangen hos Live. Stor stas for de små å kle seg ut. Vi mammaene ble med dem, og vi hadde også kledd oss ut for anledningen.


Hvis dere lurer på hvem som er meg, så... 

Teo var spøkelse. Han så så liten ut i den store drakten. Av og til glemmer jeg at han fortsatt er en bitteliten gutt. Til mandag blir han fire år. Tenk, fire år! Såå stor, tenker jeg støtt og stadig. Sannheten er jo at han bare er fire år. Han er fortsatt en liten gutt, som utfordrer, feiler og lærer hver dag. Av og til lurer jeg på om jeg stiller for høye krav til han her hjemme. Det er neimen ikke alltid like lett å vite. Jeg er nemlig ikke O'det store mammaleksikonet, sånn hvis dere var i tvil ;-)


Nå sitter jeg å surfer gjennom ulike sider på nett, på jakt etter litt inspirasjon. Forrige svangerskap var på sommerhalvåret. Da trengte jeg omtrent ingen gravidklær. Det var nemlig knallvær store deler av sommeren, til en forandring, og jeg bodde i skjørt, shorts og kjoler. Veldig enkelt og greit. Mot slutten av svangerskapet var det riktig nok en del kaldere, men da var jeg så lei av meg selv og lei av å være feit, at jeg stortsett bodde i joggiser og unngikk mitt eget speilbilde...! Nå derimot trenger jeg påfyll i skapet mitt. Jeg begynner å bli noe lei av å kun gå med de samme to buksene og to genserne dag ut og dag inn. Variasjon, I need it! 

Til helgen skal jeg ut å leve livet. Eller noe. Jeg skal i hvertfall freshe meg litt opp og være sosial. Viktig det, nå de siste månedene der vi faktisk har barnefri i ny og ned. "What to wear?" er derimot et spørsmål som har fått en helt ny betydning her i hus. Tidligere har jeg jo hatt flust å ha på meg, jeg har bare ikke klart å bestemme meg. Nå står jeg derimot her, og passer ikke inn i noen ting. Skal si magen har kommet seg, i likhet med vekten... Jordmor kunne konstatere ødem (vann i kroppen) på meg i dag. Det forklarer de 2 kiloene som plasserte seg i ansiktet mitt over natten..! Hurra. Tips for å unngå vann i kroppen mottas med stor takk. Greit nok at jeg er gravid, men jeg vil helst slippe å se like ræva ut som jeg føler meg!

Ellers i dagene fremover blir det planlegging av bursdag, bursdagsfeiring med 10 små gutter i hus (hjelp!), og så til årets begivenhet; 5 november. Den dagen gullgutten kom til verden, etter 15 timer med helvete på jord ;-) En rørende, fantastisk dag! Jeg har litt å gjøre de neste dagene. Spesielt siden lillegutt sliter med forkjølelse, og har vært hjemme nesten hele uken. Han blir trolig hjemme resten av uken også. Vi gjør alt for at han skal bli frisk til helgen. Nå har det vært nok sykdom og nok forkjølelse. Hittil i høst har han stort sett vært hjemme med hoste og diverse hver 2.uke. Det er slitsomt for både liten og stor. Han hoster og gråter om hverandre nesten hele natten,og vi trøster, koser og duller - akkurat slik han fortjener når formen hangler. 

Nå skal jeg runde internett, og så skal jeg ta tak i det siste lille husarbeidet som gjenstår før kjæresten kommer hjem. God kveld :-)

PS: Jeg har bestilt nytt kamera, og det kommer når som helst. Hurra for det. Da blir det bedre bilder her inne også. Bildene fra Instagram (monix87) som jeg legger ut nå om dagen er ikke akkurat av beste kvalitet ;-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dersom det er påvist ødem i beina; Sitt med beina høyt, blir det for ille kan du selvsagt gå til anskaffelse av kompresjonsstrømper :)Husk å drikke nok :)

Hege sa...

Drikke masse vann...

Tonje sa...

Hihihi, så søte dere er!

Drikke masse vann er et godt tips :)
Hvordan går det med lesingen? Jeg fikk eksamensdatoene i posten her i forrige uke, litt stressa :p

Ha en fin torsdag! :)

Marte sa...

Stilig kostyme! Der har du variasjonen din vettu ;-p

Bomullsplagg på f.eks Gina tricot funker fint med eller uten mage, og er råbillig. Go bananas!