onsdag 24. oktober 2012

Hverdagsmatprat

Den dagen her føles som om den har vart i en liten evighet. Jeg startet dagen hos osteopaten. Hun prøver å hjelpe meg gjennom disse smertene som jeg sliter sånn med, men det er litt av en utfordring. Siden jeg er gravid begrenser det seg litt med hva man kan gjøre, og man kan ikke jobbe på samme måte som før svangerskapet. Massere derimot, det kan hun. Det gjør så vondt at det er godt. Skikkelig godtvondt! Resten av dagen har jeg vært på farten. Sittet mye i bil. Det er kanskje noe av det verste jeg kan gjøre, og kroppen min er ikke helt fornøyd med meg nå. Jeg halter meg rundt i leiligheten, og vet ikke om jeg bare skal legge meg rett ut foran TV-en eller ta meg et varmt bad. Kanskje begge deler..?  

Teo ble hentet forholdsvis tidlig i barnehagen i dag. Han trengte det, og var nok omtrent like sliten som sin mor. Vi har hatt en rolig ettermiddag, og han har vært en skikkelig blid kosegutt. Hvertfall fram til middagen..


Dagens middag besto av hjemmelaget (..kremt..) fiskegrateng. Det var helt krise, for å si det mildt. Var det noe den gutten ikke skulle spise, så var det det. Det har faktisk aldri vært så dårlig stemning rundt middagsbordet noen gang. Han smakte på én bit, og nektet å spise mer. Alt jeg sa etter den ene biten var totalt unødvendig, for det gikk inn det ene øret hans og ut det andre. Det eneste han ville ha var nemlig sjokolademuffins..... For å gjøre en lang historie kort, så endte det hele med at jeg satt på kjøkkengulvet og trøstet en hysterisk gutt som trodde han måtte spise opp all maten på tallerkenen. Jeg har aldri tvunget han til det før, så hvorfor han trodde han måtte gjøre det i dag lurer jeg enda på.

Middagen hans ble til slutt en brødskive, og en skål med fruktsalat til dessert. Fornøyd gutt. Fornøyd mamma. Jeg mener man skal smake på maten man får servert. Jeg har selv aldri vært kresen når det kommer til ny mat. Samtidig skal man ikke spise for enhver pris, og det hender (heldigvis sjelden) at jeg må gå mot alle mine prinsipper og tilby annen mat. Dette var jeg innmari i mot i oppveksten min når det kom til småsøsknene mine, og jeg fortalte gjentatte ganger hvor dum mamma var som gjorde det så lett for dem. Vel, med tiden har jeg lært at det viktigste er at barna får i seg mat. Dette er nok mange uenige i, men det får heller være. Min sønn skal ikke legge seg sulten. Så lenge han smaker på maten, er jeg fornøyd. Da ender han som regel opp med å tygge i seg alt også, for gjett hva - det var jo faktisk godt. Fiskegrateng derimot..... Helt krise!


I morgen har jeg ny time hos jordmor. Snakk om høydepunkt i hverdagen! Jeg har mye på hjertet om dagen, og det skal bli greit å få litt svar på mine spørsmål. Mange bekymringer fra forrige svangerskap har plutselig kommet veltende over meg, og jeg er redd for både det ene og det andre. Jeg må også forhøre meg litt om gravidsvømming og diverse annet. Jeg prøvde det så vidt det var forrige svangerskap, men var dessverre litt sent ute. Nå kunne jeg derimot gjerne tenke meg å prøve det igjen. Jeg er faktisk livredd for å gå med disse smertene her (og enda verre) dag ut og dag inn resten av svangerskapet. Tenk hvilken drøm det hadde vært å våkne opp en dag å være smertefri. Jeg kan ikke huske å ha opplevd det noen gang. Det må være fantastisk. Vær så snill, om det så bare er for én dag, la meg oppleve det! 

Jeg titter innom dere på en bedre dag. Dagen har vært fin på flere måter altså. Mottatt litt positive nyheter, spist deilig frokost med søsteren min, fått masse tid med sønnen min (for ja, det ble tid til mye kos både før og etter middag), og straks kommer kjæresten hjem. Hadde bare ryggen/hofta vært litt mindre vond nå, så kunne jeg kalt det en himla god dag. Smerter kan dessverre være litt altoppslukende! 

Vi sees vel? :-)

3 kommentarer:

Skriblerina sa...

Hei jeg må bare si at bloggen din er veldig morsom og koselig å lese :)

Elisabeth sa...

Haha, uff, grusomt med sånne "middagskrangler".Vært noen sånne her og med storebror den siste tiden, han er nok like matlei som meg virker det som - så frukt og brødskvie er mye mer poppis enn varmmat.

Tonje sa...

Godt det ordnet seg med skive og fruktsalat istedenfor :)

Lykke til hos jordmor i dag! :)

Klem