mandag 29. oktober 2012

Smittsomme tårer

Jeg er en over gjennomsnittet lettrørt person. Gravid eller ei. Ser jeg en fremmed person gråte på gata, må jeg ta meg selv skikkelig sammen for og ikke gråte med dem. Tårer har en enormt smittsom effekt på meg. Jeg føler meg nesten som en dramaqueen. Sannheten er derimot at jeg jobber så godt jeg kan mot tårene. Prøver å tenke på alt annet. Prøver å konsentrere meg. Allikevel kommer de pressende på. Uansett om jeg vil det eller ei. Den siste uken har det vært mange tårer. I dag har det tidvis vært en foss ut av øynene mine. Hormonell er jeg, men nå kan jeg ikke bare skylde på disse hormonene.

I dag har jeg tilbrakt store deler av dagen på Ullevål sykehus. Et kjært familiemedlem ligger der. Jeg har ikke nevnt det på bloggen, for vi vet så lite enda. Vi vet bare at vi fikk oss et voldsomt sjokk, at vi er redde, men at vi holder på håpet. Håper er jo alt man har i sånne situasjoner. Kryss fingrene med oss!

Mamma er en tøff dame. Hun er i hvertfall veldig tøff utenpå i mine øyne. Sånn har hun vært så lenge jeg kan huske. Når man da kan skimte en liten tåre i øyet hennes, og høre hun i tillegg innrømme at det er tøft, at livet er vanskelig. Vel, da er det bare å finne fram dopapiret, for da klarer i hvertfall ikke jeg å holde igjen tårene. Familie er vant til det. Sånn er jeg. Jeg mener jeg selv kan være en veldig tøff person, men jeg klarer ikke å holde igjen på følelsene. Spesielt ikke i situasjoner som dette.

Vi gleder oss til fremgang, positive dager og smil - for de vil komme :-)

I morgen skal vi inn på Ullevål sykehus igjen. Da for å ta en titt på den lille i magen min som vokser seg til. Det blir en dag uten tårer forhåpentligvis. Snakk om kontraster. Tenk alt som foregår under samme tak, på et sykehus, gleder og sorger om hverandre. Bare tenk!

4 kommentarer:

Tonje sa...

Jeg krysser fingrene med dere! <3
Aldri noe hyggelig med nære og kjære på sykehus, med mindre det er fødsel da..

Så spennende med ultralyd i morgen, jeg tror det er en liten jente i magen din :)

Heege sa...

Tipper det blir noen tårer imorgen og jeg monica:P Da av glede!

Ragnhild sa...

Håper det ordner seg for den syke <3 Klem klem

Monica Jensen sa...

Tusen takk. Vi får krysse fingrene!