mandag 22. oktober 2012

Spre vingene

I helgen prøvde jeg meg for første gang ute på byen (det vil si Ski, rettere sagt Krydder) på godt over to måneder. Det var på tide å spre vingene sine litt. Være litt sosial. Hilse på både folk man liker og folk man bare liker når man er dritings - noe jeg selvfølgelig ikke var. Det var generelt innmari deilig å komme seg ut blant folk. Det var innmari deilig å freshe seg litt opp. Det var innmari deilig å kjenne på følelsen av å være med. Det var til og med innmari deilig med en flaske Munkholm. Da skjønner dere, for Munkholm smaker jo dritt!

Når man derimot er den eneste edru blant flere hundre folk, kan man havne i kleine situasjoner. Det var jo selvfølgelig intet unntak denne kvelden. Ved 2-3 tilfeller prøvde jeg å drukne meg selv i Munkholmen, men stort sett beit jeg tenna sammen og sa til meg selv: "Skyt meg!" Det morsomme er jo hvor sinnsykt opptatt fulle mennesker er av en gravid mage. Kjente og ukjente grafsa løs. Det er greit med venner, de kan få kjenne - de tenker nok ikke over at de faktisk stryker over magen min heller. Sånn er i hvertfall jeg; kan fint stryke på en gravid venninnes mage uten å tenke nevneverdig over det. Ukjente derimot. Eller enda verre; folk man egentlig ikke har så mye til overs for. Den er verre. Dette er helt ut av sammenheng, men se for deg dette: Du møter din verste fiende ute på byen. Hun er mer ute å sveive enn noen andre. Du er....edru. Plutselig i, i alkoholrusen har hun glemt at dere ikke liker hverandre. Hun stopper deg på vei mot toalettet og skravler høl i hodet på deg. Du tenker "redd meg...noen...hvem som helst!" Det neste hun gjør er å klå, stryke - ja, generelt tafse på magen din. Kvinnemennesket foran deg, som ikke er din favoritt, står og beføler hele midtre del av kroppen din, og alt du liksom kan gjøre er å....guess what....smile?! Nei, vet du hva. Jeg skal aldri røre en gravidmage igjen. Spesielt ikke når jeg har alkohol innabords. Vil ikke gå på den smellen!

Nå er det sikkert flere som leser avsnittet over her, som tenker: "Er det meg hun sikter til? Wææ!". Svaret er nei. Enkelt og greit ;-)

For anledningen hadde jeg på meg en svart, inntilsittende gravidkjole. Jeg har funnet en gravidkjole som faktisk er meg. Har dere noen som helst anelse om hvordan det føles? Vanvittig godt! Til den kjolen hadde jeg på meg et rosa smykke. Må jo bryte litt. Jeg tok de obligatoriske jeg-er-blogger-foran-speilet-bildene. Min gang er riktig nok ikke laget for en blogger, med dårlig belysning og sotete (ja, faktisk) speilglass. Bildene blir derfor litt så som så, men dere får i hvertfall et lite hint av hva jeg hadde på meg lørdag kveld. Svigermor er i USA i disse dager. Kanskje hun kommer hjem med et nytt kamera til meg, da blir det i såfall andre boller her inne på bloggen :-)


I kjolen så man ikke at jeg var gravid verken forfra eller bakfra. Skal si det var flere som fikk seg en overraskelse når de så meg i profil. Spesielt han idioten som iherdig prøvde å trøkke i meg en drink. Uansett.. Fasongen er den samme som sist. En typisk guttemage ;-) Om det har noe å si eller ikke, gjenstår å se. Det så ut som magen ville få en helt annen form denne gangen, men da den poppet ut så den jaggu ganske lik ut som sist gang, ja :-) 

I dag var det tid for historielesing igjen. Sitte på et bibliotek er noe jeg bare kan gjøre på en god dag. De er det få av nå. Jeg har en konstant brennende følelse i korsrygg, hofter og lysken. Sitte er et mareritt. Jeg rigger meg derfor til i sofaen, med puter i ryggen, og historieboka i fanget. Du vet at gravide er litt ekstra trøtte? HEHE. Snakk om sovemedisin det jeg driver med om dagen. Føler meg helt latterlig egentlig. Det går riktignok fremover, og jeg husker også det jeg leser. Poblemet er bare det at jeg  ikke er på mitt mest effektive i sofakroken akkurat. Nå vurderer jeg å anskaffe meg lydbøker og lytte til historien mens jeg går meg en tur. For eksempel. Med gode sko.

Nå er det på tide å runde av. Jeg skulle bare slenge ut et "lite" innlegg, da flere har etterlyst det! Nå har jeg en liten luring som venter i barnehagen :-)

Ingen kommentarer: