mandag 26. november 2012

En jungel av vogner

God kveld!
Snøen laver ned ute og roen har senket seg i huset. Endelig har jeg tid til å skrive innlegget om vogner. Vi har nemlig funnet vognen, og flere har spurt meg hvem vi ender opp med, og ikke minst hvorfor. Jeg tenkte jeg derfor kunne lage et lite innlegg, da det finnes en jungel av vogner, og det er virkelig vanskelig å vite hva man skal gå for og hva som vil dekke ens eget behov. 

Da jeg ventet Teo trengte jeg ikke å titte på ulike vogner. Jeg var fast bestemt. Jeg skulle ha en Simo Kombi vogn. Jeg hadde to grunner til dette: 1) Den hadde fire hjul. 2) Den hadde en stor og romslig bag. Siden jeg ventet en høst/vinterbaby var det viktig for meg at han lille hadde god plass til både seg selv og voksiposen vinteren igjennom. Det var også viktig at den var god å trille - og ikke minst stødig, noe jeg så for meg at en trehjuling ikke ville være. Ellers brydde jeg meg fint lite om verken vekt eller utseendet.

Vognen var jeg kjempefornøyd med. Den levde opp til mine forventninger, og var virkelig god å trille. Lillemann hadde god plass i både vogn og sportsdel, og den ble godt brukt. Minuset var selvsagt at den var tung. På den tiden kjørte jeg en evig lang peugeot 406, og hadde et romslig bagasjerom, så akkurat størrelsen var ikke et problem. Et litt større problem var vekten - spesielt med en kranglete rygg. Å løfte vognen opp/ned trapper og ut/inn av bilen var en litt større utfordring enn hva jeg ønsket å innrømme på det tidspunktet ;-)

Dette svangerskapet var jeg skråsikker på valg av vogn. Jeg ville ha en firehjuling denne gangen også, men en litt nettere og lettere type. Valget falt fort på Brio Happy Duo. Den ville dekke alle mine behov, og jeg har overbevist meg selv i flere måneder om at jeg ikke trengte å titte på andre vogner engang. Det var vognen


På lørdag var vi derimot i vognjungelen for å ta en aldri så liten titt. Infoen jeg satt igjen med var at det var nøyaktig samme type understell på Brio vognen som på Simo vognen. Den var ikke mye nettere, og hvertfall ikke lettere. Nå kan nemlig størrelsen sette en stopper for oss, da vi begge kjører mindre biler. Størrelsen på bagen står derimot ikke like mye i fokus som forrige gang, i og med at dette blir en liten vårbebis. Jeg ble rett og slett skuffet, og vi måtte begynne å åpne opp øynene våres for andre alternativer. 

Etter en liten time blant vognene hadde vi bestemt oss. Den lever virkelig opp til alle våres tanker og ønsker. Til og med kjæresten viste entusiasme, han som har hatt absolutt -null- meninger om vogn, annet enn at den skal være svart ;-) Denne tar først og fremst opp liten(!) plass når den er sammenslått. Den er lett. Den er innmari god å trille. Bagen er romslig, men nett. Den er kjempefin å se på. Jeg virkelig elsker den - så langt man kan si at man elsker en vogn ;-)

Valget vårt faller på TFK denne gangen!

Den har tre hjul, til min store skrekk. Jeg har lest og jeg har forhørt meg; denne er stødig. Den har store hjul. Forhjulet kan du velge selv om skal være låst eller ei. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si enn at vi føler denne vognen er perfekt for oss! Det eneste minuset, som virkelig er et minus, er at sportsdelen kun er forovervendt. Jeg liker å ha barnet mitt vendt mot meg, og jeg liker også å ha muligheten til å snu på sportsdelen etter vær og vind. Nå må vi derimot finne andre løsninger, og det vil nok gå helt fint det også. Det aller viktigste er uansett at vi får plass til den i bilene våres - og ikke minst at den er stødig og god å trille.

Jeg tar gjerne imot deres erfaringer, tips og råd. Det er som sagt første gang jeg har tatt en ordentlig titt i vognjungelen. Vi er rimelig sikre på vårt valg, men all erfaring er uansett gull verdt. Vi vil også gjerne kjøpe den i Sverige, da prisen på denne vognen ikke er like fin som utseendet på den ;-) Er den i salg i Sverige? Jeg kan alltids google, men det er fint med oppdaterte tilbakemeldinger fra dere også, da det ofte er eldre informasjon man kommer over på google!

Sånn. Da er vi i hvertfall ett lite skritt nærmere å få ting i hus - på tross av at A.L.T enda mangler. Vi får vel begynne å tenke på innkjøp snart, men først kommer jul og da flyr det ofte litt for mye penger ut av hus her i gården.. Før vi vet ordet av det har vi kommet til mars, og vi sitter her fortsatt med kun et par små plagg, gulpekluter og et babyteppe i hus. Neida. Vi får da virkelig håpe at alt er på plass innen den tid vel :-)

Klem fra meg**

Edit to add: Det kom fort inn tips om at vi kunne bestille vognen fra Tyskland. Flere kjente har gjort det samme, og den kommer trygt og raskt fram. Er det noen som helst problemer er de veldig raske og behjelpelige. Vi tok en titt på denne siden (Kiddies24), og jaggu var ikke akkurat denne vognen på tilbud nå. Fra blogginnlegg til alvor. Vi har bestilt drømmevognen, til den nette sum av totalt 3004 kroner. Plutselig følte vi oss rike, for prisforskjellen fra Tyskland til Norge er helt vanvittig! Wee! GØY med vogn :-)

10 kommentarer:

Frøken K sa...

Da vi skulle kjøpe barnevogn sendte jeg helt enkelt mail til de aktuelle butikkene i Sverige og spurte om pris! Fikk raskt tilbakemelding av samtlige! For vår del som bor på vestlandet, hadde ikke vognen blitt så veldig mye billigere mtp reise og tid - men er jo mer gunstig for dem som bor på østlandet og/eller skal en tur til sverige uansett :-)
Og når jeg sendte mail ba jeg om pris på alt pluss totalpris, bare for å være sikker :-)

Og hold-in truse?? For komforten el andre årsaker? Uansett en genialt tips - så man kan gjemme den lille deigete magen enn så lenge, hehe.

Kjempefin vogn dere har valgt dere! Vi har emmaljunga nitro city - og det er så deilig med en lett vogn!!

Monica Jensen sa...

Da skal jeg søke opp butikker i Sverige og sende dem en mail. Jeg kan nemlig ikke navnet på en eneste en :)

Vi tittet så vidt på den også. Synes bagen var så innmari lav på den(?), men ellers en kjempefin vogn ja :)

Hold-in truse er ikke for komforten, nei ;) Men den holder ALT inne, noe som ofte trengs etter en fødsel, spesielt under stramme klær og kjoler ;) Min ligger godt gjemt i skuffen min, klar for å bli brukt etter nok et endt svangerskap :P

Tonje sa...

TFK har jo en annen bag og, Multi-x :) den kan gjøres om til sportsdel vendt mot den som triller frem til barnet er 13 kg! :) ikke like fin som den vanlige hardbaggen, men absolutt verdt en titt! :)

Kaja sa...

Hei! Vi har tfk til Anton og har vært veldig fornøyd :)
Den blir liten sammen slått !
Men bagen er ikke så stor som jeg trodde ;)
Da høsten kom og vi skulle ta i bruk voksipose ble den for liten.. :/
Vi kjøpte den på tilbud på babyshop i ski.. Da var den billigere enn i Sverige :)
Man kjøper sportsdel og bag hver for seg så se
på finn :)
Veldig god å trille :) :) God plass i "kurven" under ;)

Lykke til! Kaja

Monica Jensen sa...

Tonje:
Vi så på den bagen, men den så ikke noe særlig behagelig ut for en liten nyfødt klump synes jeg... :)

Kaja:
Her vil nok ikke det bli et problem, for vi har nok gått over til sportsdelen innen vinteren kommer uansett :) Da er jo hun over 6mnd :)
Men ellers er du fornøyd?
Tusen takk! :)

Frøken K sa...

Hehe, hold-in står på handlelappen! :-)

Ja, vår er litt lav - men gjør ingenting selv om både mannen og jeg er høye! Men vi er strålende fornøyd :-)

Nattevåk ja.. en smule fortvilende til tider egentlig! Men idag klinte lille frøken til med å sove i hele fem timer på dagtid - så det er håp!! Så var det og oppnå samme lengden på nattestid.. hehe

Ja, jeg googlet butikkene og fant mailadr på hjemmesidene deres.. det som virkelig var prisforskjell på derimot var faktisk bilsete! Fikk bilsete pluss base til 1300,- svenske...! Her er det jo noen lapper mer enn som så. Tror kanskje man kan få basen til den prisen om man er heldig!

Annichen sa...

Har hatt Brio duo til mine, fantastisk vogn MEN som du har fått beskjed om: understellet (og duo vognbaggen som man bærer barnet i uten vogn og) er tunge!! spes når de ikke er nyfødte og begynner å veie litt.. Lurt å sjekke opp litt om baggen, for man bærer jo mye mer på de enn man tror.. Ikke noe for bekken-vondten! Husk å impregnere en svart vogn godt :-) min ble plutselig brun! Så moro med vogn!!! Driver å innbiller meg at Mikkel trenger enda en eller annen fiks trille, bare fordi det er så mye fint!!! Har vel innsett at jeg nok ikke skal på vognshopping igjen ;-) lykke til

Kaja sa...

Ellers veldig fornøyd!! :D
Mega god å trille..

Ruskemamma sa...

Vi har denne vognen. Brukte den først til storesøster som var vinterbarn født i 09, og nå lillemor som ble født i august. Vi er knallfornøyde både jeg og mannen. Du finner ingen bedre vogn. Den er stødig, god å trille, tar liten plass og er rett og slett en drømmevogn!
Det at sportsdelen er vendt fremover var aldri noe problem med eldste her, da det er en stor luke på toppen, så det var lett å holde øyekontakt og kontroll ;) Lykke til med vognvalget og bebis !

Tonje sa...

Ah, jeg trodde den var som en vanlig flat babybag i begynnelsen.

Hvordan er det med toll og alt sånt når man bestiller derfra? :)

Klem