mandag 12. november 2012

Halvveis - 20 to go!


I dag er jeg akkurat halvveis i svangerskapet. Jeg skulle ønske jeg kunne sagt at tiden har flydd til nå, men da drar jeg en hvit løgn. Tiden har mer eller mindre stått stille. Jeg håper siste halvdel går fortere. Nå nærmer jo julen seg. Da får man i hvertfall ganske mye annet å tenke på :-)

Her kommer en ny ukesoppdatering. De pleier å komme mandagskveld har jeg bemerket meg. Da er kjæresten som regel ikke hjemme før rundt 22:30, og jeg er rastløs. Da er det godt å finne på noe annet enn å glo på TV-en. Da slår jeg med andre ord ihjel litt tid på blogging ;-)

Termin: 2.april. Jeg føler hun kommer 5.april ;-)

Magebilde:På vei: 20 uker + 1 dag - halvveis!

Kjønn: JENTE! Magefølelsen hadde med andre ord rett denne gangen også ;-)

Navn: I det siste har jeg omtalt kula ved et spesielt navn. De to siste dagene har kjæresten hengt seg på. Men vi får se, ingenting er overhodet bestemt enda! De tre navnene det har vært mest snakk om nå i det siste er Alva, Tia og Mali - dette forandrer seg derimot fort. Vi vil ha et kort navn, men det er jaggu ikke enkelt!

Aktivitet innenfra: Nå er det masse liv. Kjæresten fikk kjenne de første ordentlige sparkene på utsiden av magen nå i helgen. Det var gøy for den kommende far, det :-) Den kommende storebror har veldig lyst til å kjenne han også, men hvis han ikke kjenner noe i dét han legger hånden på magen blir han utålmodig ;-)

Babyens leie: I skrivende stund ligger hun til venstre i magen. Det kan man se godt, hele magen er skeiv. Men dette endrer seg hele tiden. Jeg tror hun er nokså aktiv der inne!

Utålmodig: Både ja og nei. Mye rastløs om dagen. Det kan vel oppleves som utålmodig. Samtidig er det godt det er litt tid igjen. Vi har nok å ordne i stand/forberede oss på.

Innkjøp til babyen: En vugge, noen få klær, gulpekluter og vaskekluter, en bamse, et teppe og noen smekker.

Utstyr som mangler: Vi mangler omtrent alt. Det meste er solgt etter storebror.

Vektøkning: Jeg har faktisk ikke helt oversikten, men tror jaggu jeg har en vektøkning på +5 nå. HJELP! Dette varierer dog en del fra dag til dag, alt ettersom hvor mye vann jeg har i kroppen.

Barnerom ferdig: Nei, det blir foreløpig brukt som gjesterom. Men snaaart skal vi vel begynne å ordne litt, håper jeg. Vi trenger jo et sted vi kan plassere alt etterhvert :-)

Strekkmerker: Ingen hittil, men har noen etter forrige svangerskap.

Kynnere: Ja! De kommer når jeg stresser eller sover dårlig. 

Matkikk: Ingenting jeg klarer å sette fingeren på. Apetitten har derimot tatt seg opp veldig de siste ukene.

Plager: Har veldig vondt i bekken, hofter og korsrygg. Merker godt på kroppen at det er kaldere ute.

Fødselen: Har nok annet å tenke på om dagen, så den ofrer jeg ikke mange tanker til. Skal til sykehuset for en prat i desember, og sånn bortsett fra det sier jeg til meg selv at jeg har klart det før, og da skal jeg fader meg klare det igjen!

Tungt: De dagene jeg har ekstra vondt, er det tungt. De siste dagene er det derimot øyet som har stått i fokus, og ryggen har vært som den har vært.

Søvn: Så lenge lillemann sover godt på natten, sover jeg også godt. Vi er inne i en god flyt nå! :-)

Humør: Jeg er i stort sett veldig godt humør. Er derimot veldig lettrørt, og tårene kommer fort. Det kan allikevel ofte beskrives som gledestårer, fremfor lei-seg-tårer. Jeg så Armageddon her om dagen(igjen). Anbefales ikke for gravide. Jeg var utrøstelig. Haha!

 Sykehusbagen: Den tar jeg nok i mars. Sist gang pakket jeg den da jeg var på overtid. Altså, ikke noe jeg stresser med foreløpig ;-)

Neste kontroll: Førstkommende torsdag hos jordmor.

Nå skal jeg kose meg med kakao og klementin. Mmm. Det lukter nesten jul i stua ;-)God klem fra meg**

5 kommentarer:

Véronique sa...

20 uker allerede? Jeg synes svangerskapet ditt har gått kjempe fort :) Nydelig mage har du ♥

Ha en fin mandagskveld!

Klem

Anonym sa...

Var graviditeten planlagt? Hvis jeg husker riktig måtte du gå på pergotime med Theo, måtte du det nå også? Litt personlig spm kansje... Lykke til videre i svangerskapet:)

Anonym sa...

Var graviditeten planlagt? Hvis jeg husker riktig måtte du gå på pergotime med Theo, måtte du det nå også? Litt personlig spm kansje... Lykke til videre i svangerskapet:)

Monica Jensen sa...

Anonym:
Stemmer at jeg gikk på pergo sist, etter 15mnd prøving. Nå ble jeg gravid på prevensjon, så det var ikke planlagt nei - men fortsatt veldig ønsket :)

Marie sa...

Hva med Synne, Hedda, Oda, Ella, Nora eller Ada!