tirsdag 27. november 2012

Uke for uke // 22

Ukens statusoppdatering


Termin: 2. april 
På vei: 22 uker og 2 dager
Antatt lengde på babyen: 27cm
Antatt vekt på babyen: 450 gram
Kjønn: Jente 


Navn: Vi har bestemt oss, og det er ikke et navn som tidligere har stått på listen vår ;-)
Aktivitet innenfra: Masse! Nå hopper magen i takt med sparkene. Veldig gøy!
Babyens leie: Hun er veeldig aktiv der inne, så det varierer nok en del.
Utålmodig: Ja og nei. Utålmodig etter å bli kjent med henne, få kroppen min tilbake og til fortsettelsen. Samtidig nyter jeg her og nå - da vi er oss tre, med god tid til alt vi ønsker å bruke tiden våres på, som ikke alltid passer med en liten bebis i hus :-)
Vektøkning: Jeg har gått ned 2kg den siste tiden, og nå gått opp igjen 1 kg. Så totalt +4kg.
Innkjøp til babyen: Vogn som er på vei i posten, en vugge og andre småtterier :-)
Utstyr som mangler: Alt fra bilsete til seng. Myye med andre ord!
Strekkmerker: Ingen foreløpig, men noen etter forrige svangerskap.
Kynnere: Merker så og si ingenting til kynnerene nå om dagen.
Matkikk: Er veldig glad i brødmat om dagen, noe som er ganske ulikt meg. Tradisjonell norsk mat er også fristende. Det er godt det er jul snart :-)
Plager: Bekken/rygg/hofter/nakke og så smått begynt å kjenne den forferdelige halsbrannen.
Fødselen: Hadde en tøff fødsel sist. Han satt fast og var i tillegg en stjernekikker. Det ble foretatt manuell rotasjon av fosterhodet, pluss at de måtte bruke sugekopp. Det var en lang og vanskelig fødsel. Jeg har selvsagt lagt meg noen tanker om den kommende fødselen, men prøver å skyve de tankene vekk. Jeg kan ikke styre det, og må rett og slett bare ta det som det kommer. Jeg håper bare at ting vil gå lettere denne gangen!
Tungt: Det er tungt med enorme gravidpupper som tar knekken på skuldre og nakke. Det er tungt med bekken/rygg/hofte-vondt. Men sånn bortsett fra det synes jeg det er veldig greit å være 22 uker på vei. Det er jo denne perioden det virkelig er gull å gå gravid :-)
Søvn: Jeg sover lite og dårlig. Føler jeg går konstant rundt og er overtrøtt, men liker å ha "mange baller i luften" om dagen. Da går dagene fort, og jeg rekker ikke tenke over alt og ingenting. For å si det sånn, her ligger jeg som regel våken lenge før guttene og bare venter på at de skal våkne hver morgen - ekstremt ulikt meg ;-)
Humør: Det er stort sett bra!
Sykehusbagen: Den blir nok først pakket når jeg nærmer meg termin. Altså i slutten av mars.
Neste kontroll: Førstkommende fredag. Jeg har tette kontroller med jordmor svangerskapet igjennom.
Storebrors tanker: Han har alltid vært begeistret for babyer, og nå har han mast om å bli storebror i over 1 år. Han gleder seg med andre ord masse, og koser og stryker på magen min. Det blir nok en lang ventetid for han, så vi prøver og ikke prate så mye om det foran han egentlig - bortsett fra når han tar opp praten selv da, som i og for seg er relativt ofte :-)

Nå roper senga på meg. Denne dagen har vart i evigheter, og jeg er totalt tappet for energi. Jeg håper natten byr på hakket mer søvn. Jeg kjenner at jeg trenger det nå. God natt - og tusen takk for at dere titter innom :-)

6 kommentarer:

Lene Johansen sa...

Så morsomt å følge med på! :)

k sa...

så spennende!

Carine sa...

Fin du er med magen din :)

Tonje sa...

Så fin babykul du har! :)
Veldig nysgjerrig på navnet!

Hvilken farge endte dere opp med på vognen? :)

Anonym sa...

Så fin du er med magen din:)
Har du ikke en fødselshistorie fra forrige fødsel du vil dele med oss?

Monica Jensen sa...

Carine:
Tusen takk :))

Tonje:
Takk, snuppa <3 Hihi, kanskje vi deler navnet med dere snart :)

Vi endte opp med svart bag og sjokoladebrun sportsdel :)

Anonym:
Tusen takk :)
Jeg har skrevet ned fødselshistorien nå i kveld. Den blir publisert en av de nærmeste dagene :)